Nyheter
Daglig leder i Norsk Fjernvarme Trygve Mellvang Tomren-Berg. Foto: Norsk Fjernvarme/Øystein Andreas Bjerke.

– Uforståelig at 20 milliarder kilowattimer kastes på sjøen

Tirsdag innledes Fjernvarmedagene Urban Energi. Årets gjennomgangstema er energigjenbruk.

Det er travle dager for konferansegjengere. Etter at det meste av fagkonferanser møtte avlyses under koronapandemien, er det nå flere interessante seminarer for aktørene innen avfall, gjenvinning og sirkulærøkonomi.

LES OGSÅ: – Føles nesten som noe nytt

Mens aktørene innen behandling av farlig avfall møtes i Bergen, inviterer Norsk Fjernvarme til konferanse i Oslo.

Gjenbruk av energi

– Det blir stor stas å møtes fysisk igjen og jeg vet veldig mange er svært sugne på å møte folk. Arrangementet er jo først og fremst en møteplass og vi har et par godbiter i ermet i det sosiale programmet også, sier daglig leder Trygve Mellvang Tomren-Berg i Norsk Fjernvarme.

Olje- og energiministeren Marte Mjøs Pedersen åpner konferansen tirsdag morgen. Tomren-Berg sier han er spent på hvordan den nye regjeringen vil bedre samspillet mellom strømnett og fjernvarme og energigjenbrukets plass innen sirkulærøkonomi.

– Gjenbruk av energi er et gjennomgangstema hos oss – og nå ser vi at det seiler opp i samfunnsdebatten også. I en tid med høye energipriser blir det ekstra uforståelig at rundt 20 milliarder kilowattimer spillvarme kastes fra norske bedrifter hvert år. Utfordringen er å koble overskuddsvarme med varmebehov. Der tror jeg at vår næring kan at en enda større rolle – også utenfor egne fjernvarmenett, sier Tomren-Berg.

Gode historier

Programmet til årets Fjernvarmedager spenner over et vidt spekter, med en rekke eksempler og pågående prosjekter, politiske debatter og utsiktene for sektoren fremover.

LES OGSÅ: Vannbåren varme kan spare strømnettet

– Programmet favner bredt, med alt fra grøftegraving til politiske spørsmål, men en rød tråd er innovasjon, samspill og gode historier. Dette er tre ting som vår næring har mye av, men som vi ikke alltid er så flinke til å fortelle om til andre. Derfor har vi blant annet vår årlige. innovasjonskonkurranse, hvor det å forklare på engasjerende vis er et hovedpoeng. En annen spennende nyhet i år er en egen sesjon viet til forskjellige former for fjernkjøling, eller områdekjøling, som er et marked i vekst, sier Tomren-Berg.

Relaterte artikler

DZ 750K

OP System Norge AS

Doppstadt DW 3060 F Classic, årsmodell 2019

OP System Norge AS

Mango modulbasert kildesorteringsløsning

EnviroPac AS

ADR koffert

DGM Norway AS

Sikring og security

DGM Norway AS

Sennebogen 818

OP System Norge AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.