Nyheter
Lokalbefolkningen i Holmestrand ønsker ikke forlenget drift på Langøya.

Varsler demonstrasjoner mot Langøya-deponiet

Lørdag tar holmestrendingene til gatene, i protest mot forlenget drift av deponiet for farlig avfall på Langøya.

Kommunestyret i Holmestrand har enstemmig motsatt seg at NOAH får tillatelse til å deponere ikke-reaktivt avfall over havnivå på Langøya. Søknaden som er til behandling i Miljødirektoratet er en forutsetning for at Langøya-deponiet skal kunne forlenge driften til 2030.

LES OGSÅ: Kommunestyret i Holmestrand sier nei til forlenget drift på Langøya

Lokal motstand

I høringsrunden for søknaden fremkom det flere kritiske røster fra lokalmiljøet, som har ventet på at deponiet skal avsluttes i 2024.

Lørdag går Miljøpartiet de Grønne og Rødt i spissen for en demonstrasjon mot deponiplanene, skriver Jarlsberg Avis.

– Det finnes alternativer til deponi-driften, og Holmestrand har sagt tydelig ifra at vi ikke ønsker en søppelfylling i nærmiljøet vårt, sier Julie Guttormsen i MDG til avisen.

Lei brutte løfter

Demonstrasjonen vil skje gjennom paroler, bannere og plakater. I tillegg til lokalbefolkningen er også flere miljøorganisasjoner invitert til å delta.

– Vi håper at fagfolk også kommer. Man må se det som skjer på Langøya i langt perspektiv. De økonomiske konsekvensene av at kommunen kanskje må overta ansvaret for overvåkingen av deponiene 30 år etter at mottaket er over, har vært underkommunisert. Med denne aksjonen viser vi at vi mener alvor om at vi er imot risikoen forbundet med avfallet, som vi må ta hensyn til for all evighet. Vi er også mektig lei av brutte løfter om at trafikksituasjonen med tungtransport til kaia skal bli bedre, sier Guttormsen.

 

Relaterte artikler
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.