Nyheter
Rødts Tobias Drevland Lund sitter i Stortingets Kommunal og forvaltningskomité. Foto: Stortinget

Ber Klima- og miljøministeren legge Brevik-deponiet dødt en gang for alle

For fire måneder siden ba Arbeiderpartiet om en garanti mot deponi for farlig avfall i Brevik. Nå er det Rødt som krever en endelig avklaring.

Kan statsråden gjennom en skriftlig og formell tilbakemelding til Stortinget en gang for alle si at regjeringa ikke vil gå videre med statlig plan om å etablere deponi i Dalen gruver i Brevik?, spør Rødts Tobias Drevland Lund i et skriftlig spørsmål til Klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

LES OGSÅ: Ap-topp ber om deponigaranti for Brevik

Byttet stoler

Så sent som i august i år måtte tidligere Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn besvare det samme spørsmålet. Den gang var det andre nestleder i Næringskomiteen, Terje Aasland fra Arbeiderpartiet som krevde en avklaring. Etter valget har Aasland blitt leder for Energi- og miljøkomiteen og departementet er overtatt av partifelle Espen Barth Eide.

I sitt spørsmål viser Drevland til at lokalpolitikerne i Porsgrunn, Bamle og Larvik har sagt klart nei til Brevik-deponiet. Det samme har Vestfold og Telemark fylkeskommune gjort.

LES OGSÅ: NOAH er bekymret for Langøyadebatten

Både tidligere statsminister Erna Solberg og nåværende statsminister Jonas Gahr Støre sa i valgkampen at det ikke ville bli deponi i Brevik, men det er ikke godt nok for Drevland som ber om en skriftlig avklaring fra Barth Eide.

Lokal motstand mot Langøya

I helgen demonstrerte lokalbefolkningen i Holmestrand mot at NOAH Solutions skal få tillatelse til å forlenge driften av deponiet på Langøya. Holmestrand Kommune og Holmestrand Bys Vel har motsatt seg en forlenget drift frem til 2030.

LES OGSÅ: Demonstrasjoner mot Langøya-deponiet

«Solberg-regjeringa har sagt nei. Tusenvis av demonstranter og hardtarbeidende aktivister har sagt nei. Det er meg bekjent gjennom media at også statsråden tidligere har uttalt seg kritisk til et deponi i Brevik. Det er bra, for det er på høy tid å endelig lytte til lokalbefolkninga i Porsgrunn og Grenland», skriver Drevland i sitt spørsmål.

MK 700 ballepresse

Alles Miljø AS

Skraphandel og industriell demontering

Viking Gjenvinning AS

Avfallsbeholder i plast 1000L med lokk-i-lokk

Robuste, brukervennlige og 100% gjenvinnbare

Alles Miljø AS

Geotainer® – GTS-L

Allsidig avfallsløsning med tysk kvalitet

Alles Miljø AS

MK 700 ballepresse

Alles Miljø AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.