Nyheter


Avfallsbransjens romjulskalender: Kari-Anne Lyng

 

Navn: Kari-Anne Lyng
Stilling: Seniorforsker, Norsus

Hvordan vil du oppsummere 2021?

– 2021 har vært et år med mange spennende forskningsprosjekter. Jeg har blant annet jobbet med å øke kunnskapen om hva som er miljøvennlige løsninger for alt fra ølglass på festivaler, en rekke engangsprodukter, metallbokser, plastemballasjeavfall, matavfallshåndtering, biorest og avfallslogistikk. Jeg ble også valgt som styreleder i Avfallsforsk. Det har vært et hektisk år til tross for at mye av det har foregått på hjemmekontoret.

Hvilke forventninger har du til 2022?

– Jeg tror 2022 blir et minst like travelt år med mange spennende prosjekter i samarbeid med andre forskere og aktører i avfallsbransjen. Vi kommer blant annet til å avslutte forskningsprosjektet Innovativ Avfallslogistikk, og jeg skal jobbe både med sirkulærøkonomi innenfor landbruket i prosjektet Livestock og med massehåndtering i earthresQue. Jeg håper at det etter hvert blir litt mindre hjemmekontor og at det blir mulig å møte kollegaer og samarbeidspartnere ansikt til ansikt litt oftere. Jeg ser også frem til mange spennende fredagswebinarer i regi av Avfallsforsk.

Det er åtte år igjen til 2030. Kommer vi til å nå klimamålene?

– Jeg tror det vil kreve en betydelig økning i innsatsen. Vi må jobbe både med å redusere forbruk og være mer ressurseffektive, og samtidig investere i nye teknologier for at vi skal få det til. Men i NORSUS merker vi at etterspørselen etter livsløpsvurderinger (LCA) øker betydelig, og at det er mer bevissthet rundt verdien av å ta kunnskapsbaserte beslutninger. Vi ser en stor vilje til forbedring i alle bransjene vi jobber med. Så jeg er optimist.

Hva spiser og drikker du til jul?

– På julaften blir det pinnekjøtt, kålrabistappe og rødvin. Også blir det sikkert mye god julekonfekt.

Hvem har du lyst til å sende en julehilsen til?

– Jeg vil sende en hilsen til alle kollegaer og samarbeidspartnere i året som har gått. Spesielt vil jeg hilse til Terje Kirkeng som er nestleder i styret i Avfallsforsk og som representant for VESAR og Greve Biogass. Jeg vil takke dem for et godt samarbeid i forskningsprosjektet Bærekraftig Biogass, som vi holdt avslutningsseminar for i år. Det er gøy å jobbe med så framoverlente bedrifter som jobber hver dag med å øke verdien til avfallsressurser.

 

 

MK 700 ballepresse

Alles Miljø AS

Skraphandel og industriell demontering

Viking Gjenvinning AS

Avfallsbeholder i plast 1000L med lokk-i-lokk

Robuste, brukervennlige og 100% gjenvinnbare

Alles Miljø AS

Geotainer® – GTS-L

Allsidig avfallsløsning med tysk kvalitet

Alles Miljø AS

MK 700 ballepresse

Alles Miljø AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.