Nyheter


Avfallsbransjens romjulskalender: Kari-Anne Lyng

 

Navn: Kari-Anne Lyng
Stilling: Seniorforsker, Norsus

Hvordan vil du oppsummere 2021?

– 2021 har vært et år med mange spennende forskningsprosjekter. Jeg har blant annet jobbet med å øke kunnskapen om hva som er miljøvennlige løsninger for alt fra ølglass på festivaler, en rekke engangsprodukter, metallbokser, plastemballasjeavfall, matavfallshåndtering, biorest og avfallslogistikk. Jeg ble også valgt som styreleder i Avfallsforsk. Det har vært et hektisk år til tross for at mye av det har foregått på hjemmekontoret.

Hvilke forventninger har du til 2022?

– Jeg tror 2022 blir et minst like travelt år med mange spennende prosjekter i samarbeid med andre forskere og aktører i avfallsbransjen. Vi kommer blant annet til å avslutte forskningsprosjektet Innovativ Avfallslogistikk, og jeg skal jobbe både med sirkulærøkonomi innenfor landbruket i prosjektet Livestock og med massehåndtering i earthresQue. Jeg håper at det etter hvert blir litt mindre hjemmekontor og at det blir mulig å møte kollegaer og samarbeidspartnere ansikt til ansikt litt oftere. Jeg ser også frem til mange spennende fredagswebinarer i regi av Avfallsforsk.

Det er åtte år igjen til 2030. Kommer vi til å nå klimamålene?

– Jeg tror det vil kreve en betydelig økning i innsatsen. Vi må jobbe både med å redusere forbruk og være mer ressurseffektive, og samtidig investere i nye teknologier for at vi skal få det til. Men i NORSUS merker vi at etterspørselen etter livsløpsvurderinger (LCA) øker betydelig, og at det er mer bevissthet rundt verdien av å ta kunnskapsbaserte beslutninger. Vi ser en stor vilje til forbedring i alle bransjene vi jobber med. Så jeg er optimist.

Hva spiser og drikker du til jul?

– På julaften blir det pinnekjøtt, kålrabistappe og rødvin. Også blir det sikkert mye god julekonfekt.

Hvem har du lyst til å sende en julehilsen til?

– Jeg vil sende en hilsen til alle kollegaer og samarbeidspartnere i året som har gått. Spesielt vil jeg hilse til Terje Kirkeng som er nestleder i styret i Avfallsforsk og som representant for VESAR og Greve Biogass. Jeg vil takke dem for et godt samarbeid i forskningsprosjektet Bærekraftig Biogass, som vi holdt avslutningsseminar for i år. Det er gøy å jobbe med så framoverlente bedrifter som jobber hver dag med å øke verdien til avfallsressurser.

 

 

Relaterte saker
Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse.

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

Ny forbrenningsavgift på avfall

Morten Frøid, Norsk Gjenvinning

– Enova undergraver satsingen på biogass i distriktene

Pia Farstad von Hall, Biogass Norge
Pia-Farstad-von-Hall.
Aktuelle artikler fra våre søster-nettsteder