Nytt om navn Produsentansvar
NY LEDER: Svein Erik Rødvik er ansatt som administrerende direktør i Norsk Returkartong. FOTO: Grønt Punkt Norge

Følger Plastretur: Norsk Returkartong går solo

Norsk Returkartong har ansatt Svein Erik Rødvik som administrerende direktør.

Nylig ble det kjent at Plastretur har ansatt Karl Johan Ingvaldsen som returselskapets første administrerende direktør etter at selskapet tok driftsansvaret ut av Grønt Punkt Norge.

Nå et av de andre returselskapene, Norsk Returkartong, etter.

Plastretur overtar egen drift fra Grønt Punkt Norge

Beste løsning

– Dette er den beste løsningen for selskapet. Svein Erik Rødvik sin erfaring og kunnskap fra snart 20 år i bransjen er uvurderlig. Med ham som leder får vi en kontinuitet og kompetanse som gjør endringen sømløs. Med en egen driftsorganisasjon kan Norsk Returkartong møte fremtidens krav til sirkularitet både for kartong og for treemballasje, som selskapet også vil drifte, sier Thomas Weihe, styreleder i Norsk Returkartong AS.

Norsk Returkartong ble innlemmet i Grønt Punkt Norge i 2005, men vil fra 2023 være et selvstendig selskap, med egen administrasjon.

Med seg på veien får Norsk Returkartong Svein Erik Rødvik som i dag er leder for innsamlings- og gjenvinningsavdelingen i Grønt Punkt Norge.

– Å lede Norsk Returkartong og Treretur inn i en framtid hvor alle råvarer går inn et sirkulært kretsløp er den mest givende arbeidsoppgaven jeg kan tenke meg. Det er store endringer på gang på emballasjefronten, hvor blant annet drikke- og emballasjekartong blir valgt fremfor ikke-fornybare råvarer. Derfor er det essensielt at vi sikrer fortsatt høy innsamling og full utnyttelse av råvaren, sier Rødvik.

Samlokalisert

Fra PwC til Plastretur

Utskillelsen av både Plastretur og Norsk Returkartong kommer som følge av de strengere kravene til materialgjenvinning som pålegges fremover. De to returselskapene vil samle spisskompetanse innen sine egne emballasjeområder, men fortsatt samarbeide tett med Grønt Punkt Norge.

– Grønt Punkt Norge vil fortsatt ha spesialister blant annet på design for gjenvinning, materialkjemi og analyse av alle materialslag, som kommer medlemsbedriftene og returselskapene til gode, sier administrerende direktør Jaana Røine i Grønt Punkt Norge AS

MK 700 ballepresse

Alles Miljø AS

REEN Control

Redusér CO2-utslipp og oppnå dine bærekraftsmål

Reen AS

REEN CMS

Optimaliser din avfallshåndtering med dynamisk sporing og lagerstyring

Reen AS

REEN Drive

Optimaliser din avfallsflåte i sanntid

Reen AS

Skraphandel og industriell demontering

Viking Gjenvinning AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.