Nyheter
Avfallsteknologikonferansen blir den første i sitt slag fra Tekna. Illustrasjonsfoto: BIR/Cecilie Bannow.

Tekna inviterer til konferanse om avfallsteknologi

Endelig kan Tekna invitere til Avfallsteknologikonferanse. Planene har ligget klar lenge.

Allerede i 2018 startet Teknas arrangementsavdeling planlegging av sin første avfallsteknologikonferanse. Planene og et fullspekket program var lagt for gjennomføring i mai i fjor. Men koronapandemien satt en bråstopp.

Tirsdag realiseres det endelig, når Tekna inviterer til  konferansen «Avfallsteknologi» på Fornebu.

– Vi fikk mange henvendelser fra medlemmer som er engasjert og opptatt av avfallshåndtering. De etterlyste en møteplass for bransjen, der det var mulig å snakke fag. Dette blir vårt første forsøk, så skal vi trekke erfaringer fra det og vurdere hvordan det skal gjøres videre, sier prosjektleder Lene Nordrum til Avfallsbransjen.no.

Avfall som problem eller ressurs

«Fra uhåndterlig skrot til verdifull ressurs. Teknologioverføring mellom bransjer, krav og mål i EUs New Green Deal uløselige regnestykker og inspirasjon fra utlandet står på programmet», Fagforeningen, som organiserer personer med mastergrad innen naturvitenskap eller teknologifag, presiserer at konferansen er tilpasset alle som har interesse for sirkulærøkonomi og avfall « som både problem og ressurs, uansett om du arbeider i bransjen, eller f.eks i en bedrift som ser etter måter å nå sine miljømål», skriver Tekna i beskrivelsen av konferansen.

Tekna har fått god hjelp til programplanleggingen. I programkomiteen har forskningssjef i Norsus Hanne Lerche Raadal, seniorrådgiver Nancy Strand og fagrådgiver Jens Måge fra Avfall Norge, Elin Saltkjel fra Grieg Green og Åge Larsen fra Sintef sittet.

– Veldig mye av programmet som vi hadde lagt opp til i fjor er byttet ut, fordi det har skjedd mye i bransjen siden vi ble nedstengt, sier Nordrum.

Måtte ha fysisk møteplass

Todagerskonferansen gjennomføres som en hybridkonferanse, med deltakere både digitalt og tilstede på Scandic Fornebu Hotel.

– Vi hadde vår første hybridkonferanse i Tekna tidligere denne uken. Avfallsteknologikonferansen mente vi ikke kunne kjøres som en heldigital konferanse første gangen, derfor ble den utsatt til vi kunne lage en hybrid. Det er så mye innhold at vi kunne laget tre konferanser om avfallsteknologi. Men jeg synes vi har fått et veldig spennende program, sier Nordrum.

Programmet fokuserer på fire hovedtemaer: Batterigjenvinning, Plastgjenvinning, Bygg og anlegg og materialgjenvinning av skip.

Til programpunktene om batteriteknologi kommer Fredrik Andresen i Batteriretur, Norsirks fagsjef Morten Onsrud og grunnlegger av Beyonder Svein Kvernstuen.

Det blir også en oppdatering om Fortums planer om et plastgjenvinnngsanlegg på Østlandet og en gjennomgang av farlig avfall.

Fortsatt plass

I tillegg til velkjente navn fra avfalls- og gjenvinningssektoren er det også ryddet plass i programmet til at fem oppstartsbedrifter skal få presentere seg og sine løsninger.

Nordrum sier de bevisst har gått bredt ut i programmet til sin første avfallsteknologikonferanse, fordi det er mye overførbart mellom de ulike fraksjonene. Så vil erfaringene fra konferansepremieren bli brukt til fremtidige konferanser. Om avfallsteknologikonferansen blir et årlig eller to-årlig arrangement, vil bli vurdert senere.

 

Relaterte saker
Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse.

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Avfallsbransjen.no
Aktuelle artikler fra våre søster-nettsteder