Nyheter
Toralf Igesund, FoU-sjef i BIR

Avfallsbransjens adventskalender: Luke 6

Nå tenner vi vår adventskrans og Avfallsbransjen åpner luke 6 i årets adventskalender.

Navn: Toralf Igesund
Stilling: FoU-sjef BIR

Hvordan vil du oppsummere 2021 ?

– 2021 har vært et begivenhetsrikt år for BIR, vi står midt i mange prosesser; intern omorganisering, vi starter innsamling av matavfall, vi bygger flere bygg og planlegger flytting, vi bygger vår neste generasjon gjenvinningsstasjon, vi planlegger et nytt biogassanlegg sammen med vår nabo IHM på Voss, vi samarbeider med flere oppstartselskaper, vi er med i Eu-prosjektet HOOP og nå skal vi kartlegge status i alle avfallsselskapene vestpå som Audun nevnte. Ja og så må jeg nevne at BIR ble utnevnt til Årets sirkulære bedrift for 2021. Det satt vi stor pris på, og det var en anerkjennelse av alt arbeid som er gjort, fra strategi til gjennomføring av mange motiverte medarbeidere.

Hvilke forventninger har du til ditt fagområde i 2022?

– Mitt fagområde er FOU og her vil vi fortsette å jobbe med forskningsprosjekt, innovasjon og utviklingsprosjekt både i egne virksomheter og sammen med eksterne oppstartselskap og etablerte aktører. Når vi prøver å etablere sirkulære verdikjeder så jobber vi mer utenfor vår egen bransje enn vi gjorde tidligere, og det må vi fortsette med. Vår bransje vil være viktig, men det er i samspill med andre at vi virkelig kan få til resultater.

Det er åtte år igjen til 2030. Kommer vi til å nå klimamålene?

– Framover blir handling viktigere enn nye målsettinger. Jeg er optimist, men tror også at det vil være en krevende tid som krever at vi tar vanskelige valg. Uroen i forsyningskjedene, og svingningene i materialpriser og energipriser er ettervirkninger av Covid pandemien, men det kan og være mer vanlig i framtiden. Hvis vi ikke lykkes i klimaarbeidet så vil enda flere ønske å flykte til Europa.

Hva spiser/drikker du til jul?

– På julaften er det røykt pinnekjøtt i vår familie, men vi spiser også rakafisk og svineribbe i løpet av julen, med god drikke til. Vi har flyttet julefeiringen til fjellet og det liker hele familien.

Hvem vil du sende en julehilsen til?

– Jeg vil sende en julehilsen til Håkon Jentoft som jeg har hatt et godt samarbeid med i flere tiår i Avfall Norge og i Oslo REG. Vi har også begge deltatt i Eurocities Work Group Waste, der Håkon var leder i en årrekke. I løpet av året skiftet Håkon beite til konsulentselskapet NIRAS i Oslo.

MK 700 ballepresse

Alles Miljø AS

Skraphandel og industriell demontering

Viking Gjenvinning AS

Avfallsbeholder i plast 1000L med lokk-i-lokk

Robuste, brukervennlige og 100% gjenvinnbare

Alles Miljø AS

Geotainer® – GTS-L

Allsidig avfallsløsning med tysk kvalitet

Alles Miljø AS

MK 700 ballepresse

Alles Miljø AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.