Nyheter Påske
Haraldrud Gjenbruksstasjon. Foto: Ludvig Gundersen

Nå haster det å levere påskeavfallet

Det kan bli vanskelig å bli kvitt avfallet etter vårrengjøring i påsken.

Påsken byr på flere kjærkomne fridager over hele landet. For mange betyr det båtpuss, klargjøring av hytta eller rydding i kjeller og loft. Men det kan bli vanskelig å bli kvitt avfallet etter ryddeøkta. De fleste gjenbruksstasjonene i landet har stengt eller redusert åpningstid i påskeuken.

I Oslo varsler Renovasjons- og gjenvinningsetaten at alle gjenbruksstasjonene er stengt fra påskeaften og til andre påskedag. Også onsdag er det redusert åpningstid. Innsamling av husholdningsavfall pågår frem til og med torsdag. Avfall som skulle vært hentet 2. påskedag blir hentet dagen etter.

Trondheim Renholdsverk opplyser på sine nettsider at de også stenger gjenbruksstasjonen tidlig på onsdag før påskehøytiden. Allerede klokken 11 stenges portene og de åpnes ikke igjen før tirsdag. BrukOm holdes åpent fra 11 til 15 på onsdag, men deretter er det påskestengr.

Tøm bosspannet

Returstasjonen i Tromsø holder åpent frem til klokken 12 på onsdag, før det tas påskeferie frem til tirsdag.

BIR oppfordrer bergenserne til å tømme «bosspannet» før påskeferien. For som i resten av landet tar også renovatørene i Bergen påskeferie. Derfor må innbyggerne vente til neste ordinære tømmedag, før restavfallet hentes.

«Alle gjenvinningsstasjoner holder stengt på de offentlige fridagene. Vær obs på at alle onsdagsåpne stasjoner stenger kl. 15.00 onsdag, 13. april. De som skulle ha åpnet etter kl 15, er da stengt. Det gjelder også den mobile gjenvinningsstasjonen. Påskeaften og på helligdagene er alle våre stasjoner stengt», skriver BIR.

Langåpent i Vestfold

IVARs gjenvinningsstasjoner på Forus og Sele holdes stengt påskeaften, mens Kvitsøy er blant de få unntakene i hele landet som holdes åpent lørdag. Helligdagene er det derimot stengt.

Også på Sørlandet blir det påskestengt. Mjåvann, Sørlandsparken eller Støleheia lukker porten klokken 12 på onsdag og åpner ikke igjen før tirsdag. Husholdningene som er underlagt Avfall Sør før heller ikke hentet avfall hjemme før etter påskeferien.

VESAR i Vestfold er blant de som holder ut lengst før de tar påskeferie. Der er gjenvinningsstasjonene åpne helt til klokken 17 på onsdag.

MK 700 ballepresse

Alles Miljø AS

REEN Control

Redusér CO2-utslipp og oppnå dine bærekraftsmål

Reen AS

REEN CMS

Optimaliser din avfallshåndtering med dynamisk sporing og lagerstyring

Reen AS

REEN Drive

Optimaliser din avfallsflåte i sanntid

Reen AS

Skraphandel og industriell demontering

Viking Gjenvinning AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.