Leverandørnyheter

Viking Gjenvinning AS

Henter den gamle båten din helt gratis

Med offentlig miljøstøtte tilbyr nå Viking Gjenvinning Agder resirkulering av båter som har sett sine beste dager – uten at det koster eieren en krone.

– Båter som blir liggende og forfalle i båthavner og hager er et kjempestort miljøproblem. Nå finnes det heldigvis en løsning og den er gratis for båter opp til tre tonn enten de ligger på land eller i sjø, sier Geir Istad i en pressemelding tirsdag.

Han er daglig leder i Viking Gjenvinning, som siden 2017 har bygd opp et nasjonalt nettverk av mottak og gjenvinningsanlegg langs hele kysten.

Siste skudd på stammen er Viking Gjenvinning Agder, som holder til på Lista og eies av Viking Gjenvinning og lokalt baserte Hansen Renovasjon.

Fra Karmøy til Skien

– Det er flott å kunne tilby denne tjenesten i vår landsdel. Vi henter båter fra Karmøy i vest til Skien i øst, og resirkulerer dem her i hallen på Lista flystasjon, forteller Rune Hansen, daglig leder i Hansen Renovasjon.

Geir Istad og Rune Hansen i Viking Gjenvinning Agder. Foto: Privat

Sammen med Istad vandrer han mellom båtvrakene utenfor hallen på flystasjonen. Her finnes farkoster i plast og tre i ulike størrelser. Inne i hallen er det satt opp avfallskasser for messing, syrefast rustfritt stål, kobber og messing, kabler, tau og rep, sprayflasker og primuser, batterier, bensintanker, plastkanner og brannslukkingsapparater.

– Når alt dette er fjernet, deler vi båten i mindre biter som løftes over i kontainere. En del av dette går til forbrenning, noe til deponi, men mesteparten blir til nye råvarer, sier Hansen.

1.564 båter

I 2022 hentet og resirkulerte Viking Gjenvinning over 1.564 båter på landsbasis. Men Istad mener potensialet er mye større.

– Mange velger den lettvinte løsningen og lar båten bli liggende og ta opp plass i båthavna selv om den burde vært resirkulert for lengst. I mange kommuner er det et kjempeproblem at gamle båter som ikke brukes legger beslag på plasser som kunne vært brukt av andre, sier Istad.

Slik kvitter du deg med båten din:

  • Registrer deg og skriv ut skjema fra Miljødirektoratets nettsider.
  • Finn et mottak for din type fritidsbåt på sortere.no/fritidsbater.
  • Lever inn båtvraket til mottaket og få skjemaet signert/godkjent av mottaket.
Ta kontakt

Fyll ut skjemaet under så tar en av våre veiledere kontakt med deg

Leverandørinnhold

Dette innholdet er et annonseprodukt, og formidles gjennom vår salgsavdeling.

Kontakt oss hvis du er interessert i eksponering her.