Om stillingene
Det pågår en rivende utvikling av regelverk innen sirkulær økonomi og avfall, og vi trenger flere kloke hoder til tre vikariater! Hos oss får du muligheten til å lede og bidra inn i viktige oppgaver på et samfunnsområde i rask utvikling i samarbeid med dyktige kollegaer.
Seksjon for sirkulær økonomi og seksjon for avfall og grunnforurensning er to av seks seksjoner i miljøgift- og tilsynsavdelingen, og har sammen ansvar for regelverk og virkemidler innen sirkulær økonomi, avfall og grunnforurensning og koordinering av EU/EØS-arbeidet i Miljødirektoratet. To av vikariatene er i seksjon for sirkulær økonomi, og ett i seksjon for avfall og grunnforurensning.
Seksjonene samarbeider tett med andre enheter i Miljødirektoratet, og har i tillegg utstrakt kontakt med andre statlige etater, ulike interesseorganisasjoner, statsforvalteren, kommuner og næringsliv. Seksjonene har totalt 34 engasjerte medarbeidere, og har arbeidssted sentralt plassert på Helsfyr i Oslo.
Stillingenes hovedansvarsområder
-
svare ut oppdrag og henvendelser fra Klima- og miljødepartementet og gi faglig støtte til politikkutvikling
-
lede og bidra inn i arbeid med tiltaks- og virkemiddelvurderinger
-
gjennomføre EU-regelverk og forvalte nasjonalt regelverk
-
veilede statsforvalteren, kommunen og næringsaktører
-
behandle klagesaker
-
bidra i annet relevant arbeid innen seksjonens arbeidsområder, som informasjon, veiledning og forvalting av vårt regelverk
Kompetansekrav
Kvalifikasjoner
-
du har høyere utdanning på masternivå, for eksempel innen naturvitenskap, statsvitenskap, ingeniørfag eller andre relevante fagområder
-
du har gjerne relevant arbeidserfaring, fortrinnsvis innen sirkulær økonomi eller avfall, eller fra forvaltningen
-
kunnskap om relevant regelverk vil telle positivt
-
du har svært god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og gode engelskkunnskaper
Egenskaper
-
du er strukturert og god til å planlegge og leverer gode resultater til rett tid
-
du har en positiv innstilling og er god til å samarbeide og oppnå gode resultater sammen med andre
-
du er komfortabel med å holde foredrag og ta ordet i større forsamlinger
-
du klarer å se de store linjene, og ikke bare detaljer i sakene du arbeider med
-
du har stor arbeidskapasitet, er robust og er god til å håndtere en hektisk hverdag
-
det er ønskelig med god rolleforståelse
Vi tilbyr
-
tre vikariater ut 2023 med mulighet for forlengelse, med lønn som rådgiver/ seniorrådgiver/ overingeniør/ senioringeniør/ sjefingeniør fra kr 483 700 (ltr 53) til kr. 752 800 (ltr 77) etter erfaring og kvalifikasjoner. Særskilt kvalifisert søker kan vurderes noe høyere.
-
mulighet til å være med på å drive arbeidet videre på et viktig og prioritert samfunnsområde
-
gode muligheter for faglig og personlig utvikling
-
et bredt tilbud av sosiale, kulturelle og sportslige aktiviteter – inkludert trening i arbeidstida fleksible arbeidstidsordninger, og pensjons- og bostedslånsordninger i Statens pensjonskasse
Spørsmål om stillingen og hvordan du søker
Kontaktperson for stillingen er seksjonsleder Hege Rooth Olbergsveen på telefon 41 52 19 09 eller e-post hege.rooth.olbergsveen@miljodir.no.
Spørsmål om søknadsprosessen kan også stilles til Grethe S. Solberg Mossige på telefon 41 64 88 73 eller e-post grethe.solberg.mossige@miljodir.no.
Du sender søknad med relevante vitnemål og attester elektronisk gjennom Jobbnorge.no. Vi ønsker at du laster opp dine vitnemål gjennom Vitnemålsportalen.
Merk søknaden 21-2022 MSØ/MAG
Søknadsfrist: 27. februar 2022
Vi utarbeider offentlig søkerliste ved søknadsfristens utløp. Opplysninger om deg som søker kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlista, jf. offentlighetsloven §25. Dersom vi ikke etterkommer en anmodning om å unntas offentlighet, vil du få beskjed og anledning til å trekke søknaden din.
Her er lenke til vår personvernerklæring.
Som IA-bedrift ønsker vi en balansert alders- og kjønnssammensetning og å rekruttere flere personer med redusert funksjonsevne, hull i CV og personer med innvandrerbakgrunn.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si bli positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Les mer om kravene i Arbeidsgiverportalen.
Vi oppfordrer deg til å krysse av i jobbportalen dersom du har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.
Publisert 11. februar 2022