Nyheter
Rekom skal drives videre som eget selskap, med Geminor som ny eier. Foto: Rekom

Geminor overtar Rekom

Avfalls- og gjenvinningsaktøren Geminor undertegnet i går en avtale om å overta alle aksjene i avfallsmeglerselskapet Rekom AS i Bergen.

Rekom skal etter planen drives videre på eget kjøl. Selskapet, som ble stiftet i 1998, eies av 52 kommuner og interkommunale avfallsselskaper fra store deler av landet. De siste årene har selskapet slitt med lønnsomheten innen handel med avfall til material- og energigjenvinning.

Avfallsbransjen.no meldte tidligere at Rekoms generalforsamling besluttet 9. oktober at selskapet skulle avvikles.

Geminor kom på banen

Etter at nyheten ble kjent, kom Karmøy-baserte Geminor på banen. Nå har partene kommet til enighet om en overtakelse av hele selskapet – en avtale som altså ble signert i går.

– Prosessen og samarbeidet med ledelsen og styret i Rekom har vært god, sier Kjetil Vikingstad, administrerende direktør i Geminor.

– Vi forplikter oss til videre drift av Rekom, og vi innfrir kontrakter som Rekom holder frem til 2022, understreker Kjetil Vikingstad, administrerende direktør i Geminor. Foto: Geminor

Forplikter seg til videre drift

–  I avtalen ligger at vi forplikter oss til videre drift av selskapet, og at vi innfrir kontrakter som Rekom holder frem til 2022, opplyser Vikingstad.

– Dermed opprettholder vi nedstrømsløsningene for mange interkommunale selskaper. Ved en nedleggelse ville de blitt tvunget ut i et vanskelig anbudsmarked. Rekom blir nå innlemmet i vår totale portefølje. Det vil bedre fleksibiliteten og logistikken for kundene, understreker Geminors direktør.

Bedre enn avvikling

Leif-Magne Hjelseng, leder av avviklingsstyret i Rekom, er tilfreds med at Geminor nå overtar driften av selskapet.

– Det er selvsagt beklagelig at Rekom har havnet i denne situasjonen. Men når utfallet ble som det ble, er vi godt fornøyd med prosessen med Geminor og resultatet vi har oppnådd. En overtakelse er en langt bedre løsning enn å avvikle, da dette betyr mindre usikkerhet for alle involverte parter, sier Leif-Magne Hjelseng.

Leif Magne Hjelseng, leder av avviklingsstyret i Rekom AS.

Øker med 20 prosent

Kontraktene som følger med Rekom, består av rundt 100.000 tonn med restavfall, trevirke, papp og papir. Oppkjøpet betyr at Geminor nå øker sin aktivitet med rundt 20 prosent i Norge.

– Selv om oppkjøpet av Rekom kom brått på, er dette likevel helt i tråd med vår vekststrategi i Norge. Vi har nå en størrelse som gjør oss til et langsiktig og godt alternativ for interkommunale selskaper og gjenvinningsanlegg – noe som også sikrer god konkurranse i markedet framover, understreker Kjetil Vikingstad.

LES OGSÅ: Rekom AS under avvikling

Om Geminor

Geminor har i dag tre logistikk- og behandlingsanlegg i Norge og er operativ i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Storbritannia og Polen. Selskapet er en av de større aktørene innen avfallshåndtering, logistikk og gjenvinningstjenester i Norge.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!