Nyheter
Entreprenørselskapet NCC har testet ut en lastebil som går på biogass – som miljøvennlig alternativ til dieselbiler. Foto: Mari Wæraas, NCC

NCC lukter på biogass-biler

Entreprenørkonsernet NCC forbereder seg på miljøkravene i Oslo. I to uker før jul lånte NCC Område Oslo en lastebil som går på biogass – for å teste morgendagens kjøretøy.

Innen 2025 skal alle bygg- og anleggsplasser i Oslo kommune være utslippsfrie. Det krever en omlegging av næringens maskinpark.

Lånt av fylkeskommunen

Viken fylkeskommune har gått til innkjøp av en lastebil som går på biogass og låner den ut til bedrifter som vil teste den. NCC Område Oslo benyttet anledningen og «prøvekjørte» den like før jul.

Anders Nordhagen, som for tiden jobber på et VA-prosjekt for Oslo kommune i Nordlieveien, var én av dem som testet den biogassdrevne lastebilen.

Klar forbedring

– Bilen har 410 hestekrefter. Det er litt under det vi er vant med. Lydnivået er veldig behagelig. Og når forskjellen ligger i utslipp, er det jo klart at dette er en klar forbedring fra tunge dieselmotorer, mener Nordhagen.

Biogass produseres som kjent av matavfall og andre biomasser og bidrar dermed til reduserte utslipp av CO2.

Det handler om å være med

At dette er veien å gå, er Svein Nilsplass veldig klar på.

– I disse dager handler det om å henge med. Enten så er man med eller så er man ikke det. Vi i NCC er nødt til å ta grep for å få ned utslippene våre, understreker NCC Infrastructures områdesjef for Oslo.

LES OGSÅ: Venter på gebyrfritak for biogass-kjøretøy

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!