Nyheter
9. januar 2020: brann i Norsk Gjenvinnings anlegg i Oslo. Årsak: ubrukt fyrverkeri som hadde blitt kastet inn i en papiravfallscontainer. Foto: Norsk Gjenvinning

Fyrverkeri i papircontainer

sørget for branntilløp

Et fyrverkeri, kastet i en papircontainer (!), kunne ha sørget for en katastrofe ved Norsk Gjenvinnings anlegg Groruddalen Miljøpark i Oslo.

Mot dumhet kjemper selv gudene forgjeves, lyder et mer eller mindre kjent ordtak. Selv ikke «fylla har skylda» er en gyldig forklaring for den som kastet et (ubrukt) fyrverkeri i en papircontainer i Oslo. Konsekvensen ble i alle fall at det sørget for branntilløp i Groruddalen Miljøpark (GMP) i Haraldrudveien i går kveld.

Norsk Gjenvinnings fabrikksjef med årsaken til branntilløpet: et fyrverkeribatteri som er blitt kastet inn i en papircontainer. Det kunne fått alvorlige konsekvenser for både de ansatte og anlegget. Foto: Norsk Gjenvinning

Raskt tatt hånd om

Takket være snarrådighet fra Norsk Gjenvinnings ansatte, ble brannen raskt slukket. Da Oslo brann- og redningsetat (OBRE) dukket opp etter kort tid, var det meste tatt hånd om – «takket være kontinuerlig fokus på risikoreduserende tiltak» slik Norsk Gjenvinnings kommunikasjonssjef Bim Cornelia Kase uttrykte det overfor avfallsbransjen.no.

Skryt av brannvesenet

– Vi har i etterkant fått skryt av OBRE for håndteringen av brannen. Det tok under fem minutter fra vi oppdaget brannen til den var under kontroll. Dette viser effekten av gode rutiner, kompetanse og øvelser blant våre medarbeidere, understreker Kase.

Etter en time med etterslukningsarbeid dro brannvesenet tilbake.

Branner og branntilløp, særlig på grunn av batterier, er blitt et økende problem for norsk avfallshåndteringsanlegg som avfallsbransjen.no har hatt fokus på over lengre tid.

LES OGSÅ: Hele 165 branner i avfallsanlegg siden 2016

ELLER: To nye batteribranner ved gjenvinningsanlegg

OG DENNE: En veileder som kan redde liv 

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!