Nyheter
Det er slik forsøpling Hold Norge Rent ønsker å unngå med lanseringen av sine 10 arrangementsregler mot forsøpling. Foto: Hold Norge Rent

Lanserer regler mot forsøpling på arrangementer

Med sine ti regler ønsker Hold Norge Rent å unngå forsøpling under utendørsarrangementer.

I en pressemelding fra organisasjonen heter det at arrangementer utendørs er potensielle kilder til forsøpling, og at de derfor lanserer arrangementsvettregler for å hjelpe arrangører med å redusere mengden avfall.

– Markeder, festivaler, skirenn, gateløp, stevner o.l. er dessverre ofte kilder til forsøpling både i området der arrangementet foregår og i omkringliggende områder, forteller daglig leder Lise Keilty Gulbransen.

Tar vare på lokalområdene

Hold Norge Rent har i alt laget ti regler, som blant annet oppfordrer til å minske bruken av engangsprodukter, legge til rette for ombruk og resirkulering, og opprette et ryddeteam, ved siden av ordinær avfallshåndtering under arrangementet.

De ønsker også å minske utdeling av produkter som raskt blir avfall, som flygeblader og ballonger.

Gulbransen oppfordrer kommuner til å ta i bruk reglene overfor arrangører, slik at lokalområdene ikke bli forsøplet.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!