Nyheter

Avfallsdøgnet 24.1.2020

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Rotevatn ny klima- og miljøminister

Sveinung Rotevatn er ny klima- og miljøminister. Han er klar på at avfall blir en viktig del av regjeringens handlingsplan for sirkulærøkonomi som skal offentliggjøres i løpet av året. Det skriver Avfallsbransjen.

I går var Rotevatn fortsatt statssekretær for sin forgjenger Ola Elvestuen da han holdt sitt innlegg på Industri Futurum.

Han vektlegger viktigheten av sirkulærøkonomi for å ha en bærekraftig vekst og framtid, og forteller at regjeringen ønsker at Norge skal vise veien internasjonalt for en grønn, sirkulær økonomi.

 

Norsk Industris sju anbefalinger for sirkulær økonomi

På Industri Futurum i går la Norsk Industri fram organisasjonens sju hovedanbefalinger til sirkulær økonomi. Ifølge Avfallsbransjen.no var disse anbefalingene mest relevante for avfallsbransjen:

  • Kvalitetskrav til utsortering av restavfall
  • utvikling av mer holdbare, resirkuler- og ombrukbare produkter
  • grønne offentlige anskaffelser (miljø skal alltid vektes med minst 30 prosent)
  • en offentlig støtteordning – PILOT-S som avfallsbransjen.no presenterte i forrige uke.

 

Vurderer totalforbud mot plastemballasje

EUs nye miljøkommisjonær, Virginijus Sinkevicius, gikk langt i å foreslå et totalforbud mot plastemballasje i EU i et intervju med Die Welt i forrige uke (lenke til tysk artikkel, red. anm.).

– Vi ønsker bestemt å utvide reglene for engangsplast, og undersøker for øyeblikket i hvilken retning det vil være mulig. Et viktig skritt ville for eksempel være å forby plastemballasje, eller pålegge bruk av resirkulert plast, sier han i intervjuet.

 

– Farlig og kontraproduktivt utspill

IK, den tyske organisasjonen for produsenter av plastemballasje, er ikke nådig mot utspillet til miljøkommissæren, og kaller det farlig og kontraproduktivt.

– Kommisjonæren bør spørre seg selv hvordan utspillet blir mottatt hos de som er i ferd med å beslutte investeringer i resirkulerbar emballasje eller resirkuleringsanlegg. De sa organiasjonens toppsjef Martin Engelmann til Die Welt ifølge en pressemelding fra IK (lenke på tysk, red.anm.). Han legger til at disse viktige investeringene ikke vil bli gjort om politikere vil ekskludere plastemballasje fra sirkulærøkonomien.

 

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!