Nyheter
Illustrasjon: Norsk Gjenvinning

Vurderer søksmål mot Norsk Gjenvinning

Gjensidige har reist regresskrav mot Norsk Gjenvinning etter dødsraset på Sørum. Forsikringsselskapet mener det er mulig å stille noen til ansvar for raset.

Leirrasert på Sørum i 2016 krevde tre menneskeliv. Raset skjedde etter utplanningsarbeider, der det ble fylt på 80 000 kubikkmeter med masse. Ingen har blitt stilt strafferettslig ansvarlig for raset, men det kan endre seg nå, skriver Dagbladet.

LES OGSÅ: Ingen ny etterforskning etter dødsraset

– Krever fire millioner

Årsaken er at forsikringsselskapet Gjensidige har reist et såkalt regresskrav mot Norsk Gjenvinnings datterselskaper Asak massemottak og Norsk Gjenvinning M3. Det var Norsk

Gjenvinning som sto for arbeidet med utplanneringen der skredet gikk. Bakgrunnen for regresskravet er at Gjensidige skal mene at sakkyndigrapporten som ble utført av Norges geotekniske institutt (NGI) gir grunnlag for stille noen til ansvar for raset.

Etter det Dagbladet erfarer skal Gjensidige kreve over 4 millioner kroner i et krav som først ble reist for Sørum forliksråd. Kravet skal knytte seg til yrkesskadeerstatningen som er utbetalt til de etterlatte og til erstatninger som ble utbetalt for skadene på veianlegget. Regresskravet ble behandlet i Sørum forliksråd den 30. januar, men ble stanset fordi beløpet er høyere enn det forliksrådet håndterer. Dermed kan saken ende for retten.

LES OGSÅ: Slakter etterforskningen av dødsraset

Bestrider kravet

– På nåværende tidspunkt kan vi ikke si så mye. Et eventuelt neste steg vil være søksmål og eventuelle krav mot ansvarlige. Dette er noe vi vurderer, men ikke har tatt stilling til ennå, sier kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige til Dagbladet.

Direktør for – organisasjonsutvikling og compliance, Ingrid Bjørdal skriver i en kommentar til avisen «Vi har bestridt regresskravet fra Gjensidige blant annet fordi vi mener det ikke foreligger ansvarsgrunnlag for å fremme det. Saken er avsluttet i Forliksrådet».

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!