Nyheter
Foto: Jill Johannessen, KS Bedrift Avfall

Avfall en del av krisepakken

Utgifter til avfallshåndtering er en del av utgiftene som bedrifter kan få kontantstøtte til.

Stortinget forhandler mandag om detaljene rundt den tredje krisepakken til bedriftene.

LES OGSÅ: Opprettholder forbudet mot deponering

Faste utgifter

Pakken skal gi kontantstøtte til bedrifter som er pålagt steng som følge av smitterverntiltak eller selskap som er i drift, men har tapt minst 20 prosent av omsetningen. Bedrifter som ble pålagt å stenge ned virksomheten, som frisører og restauranter får dekket inntil 90 prosent av faste utgifter. Bedrifter som har tapt omsetning vil få kontantstøtte etter en fordelingsnøkkel, basert på omsetningsfallet.

LES OGSÅ: Avfallsanlegg for lagre og behandle mer

Regjeringens forslag innebærer at selskaper skal kunne søke om kontantkompensasjon for en andel av de såkalt uunngåelige faste utgiftene de har. Ordningen gjelder i første omgang for mars, april og mai. For april og mai er regjeringens forslag at kravet til omsetningssvikt skal være 30 prosent. Årsaken til at omsetningskravet er lavere i mars er at smittevernstiltakene først ble innført den 12. mars.

Post 6395

– Det er viktig at denne ordningen treffer godt og favner bredt. Derfor vil alle foretak som er skattepliktig registrert i Norge, og som blir hardt rammet av koronaviruset, ha mulighet til å søke om kompensasjon. Likevel har vi lagt vekt på at de som er pålagt å stenge av staten, vil være aller hardest rammet, og de vil derfor få høyest kompensasjon, sa næringsminister Iselin Nybø på fredagens pressekonferanse.

LES OGSÅ: Frykter avfallsboom til sommeren

Blant utgiftene det kan søkes dekket, er renovasjon og avfallshåndtering. Det fremgår av proposisjonen Regjeringen oversendte Stortinget fredag. Avfall og renovasjon fremgår i post 6395 i næringsoppgaven, som skal legges til grunn ved søknad om kontantstøtte. Av andre kostnader som bedrifter kan søke dekning for er leie av lokaler, regnskap og revisjon, telefon- og internett, forsikringer og kontingenter.

 

Det er ventet at søknadsportalen er i drift fra 17. april.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!