Nyheter
Daglig leder i Hold Norge Rent, Lise Gulbransen. Foto: Bjørn Vilberg

Vil lage søppelvettregler for barn

Hold Norge Rent skal lage søppelvettregler for barn, og de yngste får selv lov til å komme med forslag.

Fra før har barn blant annet nettvettregler. Nå skal de få søppelvettregler også. Hold Norge Rent og Miljøagentene startet en konkurranse 21. april hvor barn kan sende inn sine forslag til søppelvettregler. De oppfordrer alle barn under 15 år å delta, og det blir trukket ti vinnere etter konkurranseslutt 30. april.

På sine nettsider skriver Hold Norge Rent at søppelvettregler er gode råd for å stoppe forsøpling i naturen, der vi ferdes og der vi bor. Målet er å ende opp med ti regler som motiverer og veileder oss til å ikke forsøple.

– Barn er svært miljøengasjerte

Daglig leder i Hold Norge Rent, skryter av barns evne til å sortere og plukke søppel. Hun forteller at de tror barn kan bidra til å bevisstgjøre alle og gi gode tips som er enkle å etterleve i hverdagen.

– Barnas stemme er svært viktig. Barn er svært miljøengasjerte og kreative, og vi er sikre på at dette vil gi oss nye og spennende innfallsvinkler til hvordan vi alle kan bekjempe forsøpling, sier Gulbransen.

Forsøplingsproblemene ser ut til å øke

Hold Norge Rent fikk ideen da de ansatte satt på hvert sitt hjemmekontor og drøftet muligheten til å gi norske barn noe positivt og givende å gjøre under den pågående koronapandemien.

– Samtidig observerte vi at Norges forsøplingsproblemer var i ferd med å øke i kjølvannet av denne krisen. Foreløpig har vi kun egne observasjoner fra selv å ferdes ute, fra sosiale medier og fra medieovervåkningen vår, men det kan se ut til at vi forsøpler mer som for eksempel gjennom bruk av toalett som avfallsbøtte, mer dumping av avfall og i forbindelse med økningen i friluftsliv, forteller Gulbransen.

Hun legger til at Hold Norge Rent har god erfaring med å lage søppelvettregler.

– Tidligere har vi laget ballongvettregler, grill- og bålvettregler og arrangementvettregler, som alle er blitt meget godt motatt, sier hun.

Satser mot midten av mai

Målet er å ha listen med regler klar i midten av mai.

– Men hvis det kommer svært mange gode regler, kan det jo ta litt mer tid å plukke vinnere, sier Gulbransen.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!