Nyheter
Ansvarlig redaktør Torbjørn Leidal i Avfallsbransjen.no og direktør Svein Kamfjord i Samfunnsbedriftene Avfall og ressurs, samarbeider om nettsendt tv-program.

Samarbeider om TV-program «Avfall og ressurs i krisetider»

Avfallsbransjen.no og Samfunnsbedriftene Avfall og ressurs samarbeider om å lage TV-programmet «Avfall og ressurs i krisetider» som streames torsdag 11.juni kl.09:00.

-Det er høykonjunktur for dommedagsprofetier nå som en pandemi herjer verden, og derfor skal vi lage TV-program og 3 fag- webinarer sammen for å finne ut hvordan status er i avfallsbransjen, diskutere løsninger og finne svar, sier direktør Svein Kamfjord i Samfunnsbedriftene Avfall og ressurs og ansvarlig redaktør Torbjørn Leidal i Avfallsbransjen.no.

HER FÅR DU TILGANG TIL PROGRAMMET OG WEBINARENE

Oppsummere og se fremover

Kamfjord beskriver tiden under Koronakrisen som en hektisk periode, men der det er flere læringspunkter man kan ta med videre.

-Vi har jobbet i tre ledd. Med å bistå medlemmer med praktiske utfordringer knyttet til den umiddelbare smitteproblematikken, med rammebetingelser opp mot myndighetene og så har vi sett på hva vi kan gjøre fremover. Og dette er utfordringer vi skal diskutere i programmet og i webinarene etterpå, sier Kamfjord.

Streames på nett i unikt samarbeide

Programmet annonseres på avfallsbransjen.no og samfunnsbedriftene.no der man kan kjøpe tilgang bedriftsvis.

– Dette er en unik mulighet for å dokumentere en unik situasjon, sier Torbjørn Leidal og legger til at nyhetstilgangen og fagkompetansen hos Samfunnsbedriftene er godt bidrag til samarbeidet.

Han arbeidet i mange år som journalist og TV-produsent i blant annet NRK og TV3. -Dette samarbeidet og TV-programmet blir banebrytende for vår digitale, flermediale journalistikk som jeg håper kan benyttes og rendyrkes i tiden fremover til nytte for lesere og seere, sier Leidal.

Redaksjonell dokumentasjon

-Vi velger å samarbeide med Avfallsbransjen.no fordi vi har et felles mål – å gi en sikker dokumentasjon på hvilke utfordringer aktørene i avfallsmarkedet står overfor, sier direktør Svein Kamfjord i Samfunnsbedriftene Avfall og ressurs.

Han legger til at en redaksjonell dokumentasjon i form av nyhetsrapportering gir det beste utgangspunktet når man skal diskutere problemer og løsninger med ansvarlige politikere.

– Vi skal ha en paneldebatt med representanter fra relevante stortingskomiteer og partier. Jeg gleder meg til å prøve TV som media og håper mange vil se på. Programmet danner også bakgrunn for de tre fag-webinarene vi skal ha etterpå, sier Svein Kamfjord.

Satsing i motgangstider

-Når avfallsmarkedet er i en slik situasjon som vi opplever nå, skulle det bare mangle om ikke vi også tenker nytt, sier Kamfjord og Leidal. Derimot er de ydmyke til oppgaven de har tatt på seg. -Det er første gang vi kombinerer digitale produksjonsprosesser fra hjemmekontor med TV, webinar og reportasjer fra det ganske land.

Starten på noe nytt i avfallsbransjen

-Som ny mediebedrift må vi også vise nye grep, sier Leidal og legger til at dette er begynnelsen på hvordan man vil arbeide digitalt i årene fremover. -Når dere tør ta sjansen på TV bare ni måneder etter at dere startet opp, så var vi bare nødt til å bli med, sier Kamfjord. Han viser til at både navnebyttet til Samfunnsbedriftene Avfall og ressurs og den spesielle situasjonen vi er oppe i med pandemien forplikter til nye tanker og ideer.

TV-programmet og det første webinaret sendes 11.juni kl.09:00-11:30. 12. juni 09.00-11.30 sendes de to neste webinarene – deretter legges det opp i en meny og kan sees i reprise eller for de som ikke hadde anledning når det måtte passe.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!