Nyheter Leder
Ekstrabevilgningen til Miljødirektoratet er småpenger i den store sammenhengen. Foto: NRKBeta/Flickr.com (CC BY-SA 2.0)

LEDER: En dråpe i havet

Miljødirektoratets friske millioner får raskt bein å gå på.

Makroøkonomene raser over at det brukes for mye penger. Interessegruppene over at det brukes for lite. Med andre ord er alt som det pleier i en ellers urolig tid for regjeringen.

Da Avfallsbransjen.no før fremleggelsen av revidert nasjonalbudsjett ønsket å høre hva bransjens aktører håpet og trodde, møtte vi liten entusiasme. Ingen hadde noen store forhåpninger til at årets budsjettrevidering ville inneholde noen godbiter for avfall og gjenvinning. Som administrerende direktør Cecilie Lind i Avfall Norge så treffende sa det: – Det er grunn til å tro at regjeringen har andre bekymringer.

Det er selve definisjonen på et understatement.

Miljødirektoratet får fem millioner ekstra

Men selv med krig, renteuro, inflasjon og brutte valgløfter har regjeringen klart å få på plass noen ørsmå sukkerbiter. De fem millionene til Miljødirektoratet er kjærkomment for alle som bryr seg om avfall og gjenvinning. Arbeidslista til direktoratet er lang som et vondt år og i flere tilfeller alvorlig på etterskudd. Dette har bransjens aktører lenge uttrykt bekymring for.

Selv direktoratets egen direktør har klaget sin nød. Ellen Hambro til Aftenposten at Solberg-regjeringens effektiviseringsreform har gått ut over kapasiteten til å holde tritt med en «tsunami» av regelendringer.

Med 700 ansatte og et driftsbudsjett på rundt 720 millioner blir derfor en «femmer» ekstra som dråpe i havet å regne.

Men dråpen er i alle fall ren.