Personvern og cookies
Dette nettstedet bruker cookies for å forbedre din brukeropplevelse. Vi bruker cookies fra blant annet Google Analytics til analyse av trafikken. Disse blir kun lagret i din nettleser om du har godkjent tredjeparts cookies. Du kan velge å ikke bruke cookies, men det vil kunne påvirke brukeropplevelsen.
Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Total logo
Nyheter
Pressebilde.
Pressebilde.

Iskrem av matrester

Mathem og Sopköket lanserer iskrem laget av matavfall.

Akkurat i tide til sommeren lanserer Mathem og Sopköket Svalkande Svinn – tre iskremdesserter laget av matavfall. Dessertene består av en krydret iskrem med smak av chimichurri, en ingefærparfait med yoghurt og nektariner og en parfait på brunet smør og kanelsnurr, skriver Mathem og Sopköket i en pressemelding.

Sopköket, som driver catering og produserer frossenmat av bergede ingredienser, skal produsere og selge iskremene i begrenset opplag. Iskremene lages deretter til 64 prosent fra berget mat donert fra Mathem. Oppskriftene er også tilgjengelig på Mathem.se.

Hvert år kastes 33 kilo mat per person i Sverige, tilsvarende cirka 70 måltider per person per år*. Det er fremfor alt meieriprodukter, brød, frukt og grønnsaker som kastes unødvendig – og det er også disse råvarene som inngår i oppskriftene til Svalkande Svinn, som er utviklet av Mathem og Sopköket.

– For Mathem er reduksjon av matsvinn, både i vår virksomhet og i samfunnet, et av hovedfokusområdene i vårt bærekraftsarbeid. Med dette tiltaket ønsker vi å oppmuntre flere til å prøve nye måter å bruke opp den restebollen, eller jalapeñorester fra fredagens tacomiddag. Det er egentlig bare fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre med rester, sier Mari Bergman, kokk og matskaper i Mathem.

– Kjernen i Sopkökets virksomhet er å jobbe for å redusere matsvinn, og vi har alltid som mål at maten vi produserer skal bestå av minst 50 prosent bergede ingredienser. Gjennom samarbeidet med Mathem ser vi en fantastisk mulighet til å synliggjøre overfor omverdenen at retter laget av berget mat er minst like hyggelige som annen mat, og på denne måten inspirere folk til å tenke seg om før de kaster restene. Vi er veldig glade for at vår prisvinnende sirkulære frossenmat får bredere distribusjon i form av is og en ny matsvinnpartner, sier Filip Lundin, grunnlegger av Sopköket.

Svalkande Svinn selges fra Sopkökets restaurant i Söderhallarna i Stockholm, med start 22. juni og så langt lageret rekker. Isen selges for 35 SEK i porsjonspakninger.

Sopköket vil de neste ukene blant annet donere iskrem i Björns Trädgård på Södermalm til de som trenger det, i samarbeid med Klara Kyrka og Stockholms moské.

Bunntømte & nedgravde avfallsbeholdere

EnviroPac AS
Total Containere

Bunntømte og overflate containere

Total Holding

REEN Control

Reen AS

Kildesortering utendørs

EnviroPac AS

Container på lager

Nordcon As

Renovasjonspåbygg

NTM Trailer & Tipp
Relaterte artikler
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no