Nyheter
Miljødirektoratet har bestilt flere utredningsoppdrag. Foreløpige resultater skal presenteres under det åpne kontaktforumet for bransjen. Foto: regjeringen.no

Nye biogass-prosjekter, kunder og konsepter

Miljødirektoratet inviterer til åpent kontaktforum for biogass – en møteplass for myndigheter, bransjeaktørene og brukere av biogass.

Hvis du vil holde deg oppdatert om det som skjer rundt biogass, er møtet hos Miljødirektoratet tingen. Det finner sted 22. september, med påmeldingsfrist 13. september. Så den som vil være med, bør være «raskt på labben».

Siste nytt fra bransjen

Årets nasjonale forum vil handle om potensialet for bruk og produksjon av biogass mot 2030. Hvor stort er det, og hvordan kan det utløses? Dessuten får deltakerne høre siste nytt om det som skjer fra bransjen: nye prosjekter, anlegg, fyllestasjoner, kunder og konsepter.

Utredninger og bompenger

Miljødirektoratet har også bestilt flere utredninger. Delresultatene skal presenteres under møtet. I tillegg blir det en diskusjon rundt dagens rammebetingelser for biogass, og om det trengs nye og forsterkede virkemidler for bruk og produksjon av gass.

Det er en rekke interessante innlegg, blant dem DIFIs om biogass i offentlige anskaffelser og Vegdirektoratets om biogass og bompenger som avfallsbransjen.no skrev om for ei uke siden.

Kort om Nasjonalt kontaktforum for biogass

Etableringen av et nasjonalt kontaktforum for biogass er ett av virkemidlene i Klima- og miljødepartementets biogass-strategi. Målet med den er å øke produksjon og bruk av biogass i Norge.

Kontaktforumet for biogass skal blant annet:

  • etablere en arena for diskusjon og evaluering av utviklingen av biogassmarkedet, og om virkemidlene, knyttet til produksjon og bruk av biogass og biogjødsel, er tilpasset utviklingen i markedet
  • bidra til at myndighetene og bransjen ser helheten i verdikjeden for biogass og utveksler informasjon til blant annet å evaluere virkemidler som skal utløse potensialet eller justere kurs.

Foto: Lindum

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!