Nyheter
De gratis søppelposene kan brukes til så mangt. Hvorfor bruke dem til plastsortering, mener overraskende mange trøndere. Foto: Hermann Möhring

Itjnå e søppel?

At matbutikker går tom for blå avfallsposer, bør i utgangspunktet være en gladsak. Men slik er det ikke for Innherred Renovasjon.

Det interkommunale renovasjonsselskapet, som blant annet eies av kommunene Stjørdal, Levanger, Verdal og Malvik, sliter nemlig med at særlig deres blå avfallsposer går unna i et rasende tempo.

Brukes til alt annet enn plastikk

Årsaken er ikke at trønderne er guds gave til avfallssortering, miljøinnsats eller den sirkulære økonomien. Langt ifra, skriver lokalavisen Innherred. Grunnen er at de bruker de blå avfallsposene til alt annet enn å putte plastikk i dem. Ytterst pragmatiske som de er, for å uttrykke det på en hyggelig måte.

Ukonvensjonelt regntøy

– Vi har sett dem som restavfallsposer på idrettsarrangement. De brukes til å samle hageavfall, lagre klær og utstyr, og til og med som engangsregntøy, sier en lettere fortvilet Øyfrid S. Knudsen, kommunikasjonsrådgiver hos Innherred Renovasjon.

Selv butikker og bedrifter har forsynt seg grovt av posene for å bruke dem til sitt avfall.

Bleier som matavfall?

Også de grønne matposene er nokså populære og brukes til dels til helt andre ting enn det som er planen. Som handleposer, til våte klær og bleier i barnehager – og som emballasje, skriver Innherred videre.

Kan ikke fortsette slik

Sånn kan det ikke fortsette, mener renovasjonsselskapet og vurderer å gå tilbake til gamle rutiner, nemlig å dele ut et visst antall avfallsposer til hver husstand én gang i året.

Det er altså godt mulig at selskapets motto «Itjnå e søppel» kan ha blitt misforstått av innbyggerne.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!