Nyheter
Grunnkonstruksjonen er klar. Snart kan det bli tid til refleksjon. Foto: Håpets katedral AS

Plastsøppel blir til kirketak

«Håpets katedral» i Fredrikstad får et tak som er laget av innsamlet avfall fra havet.

Håpets katedral er et flerreligiøst kunstprosjekt som også skal fremme gjensidig forståelse. Foto: Håpets katedral AS

«Håpets katedral – sammen mot plast i havet» er et flerreligiøst kunstprosjekt som tar utgangspunkt i at plast i havet er et av vår tids store miljøproblemer. Gjennom samarbeid, kreativitet og deltakelse skal katedralen være med på å snu en negativ trend og skape noe sammen.

Støttes av Handelens Miljøfond

Prosjektet støttes av Handelens Miljøfond. «Katedralen» skal stå klar i juni 2020. Det er et 120 kvadratmeter stort byggverk på en tradisjonell pram av røtter.

Håpets katedral handler om å forvandle vondt til godt. Prosjektet skal vise at det skapes håp når vi samarbeider, skriver Handelens Miljøfond på sine nettsider.

Nye bruksområder for marin plast

Taket lages av plastforsøpling fra havet, for eksempel kanner og fiskekasser.

– Plasten i taket i Håpets katedral er et innovasjonsprosjekt som vil gi noen nye svar på nye bruksområder for marin plast, forteller prosjektleder Anne Skaugen.

Bygges på dugnad

Elever fra skoler i hele Østfold er jevnlig på besøk for å lære om kunstprosjektet.

– Over 600 barn har hittil fått opplæring og informasjon. Vi har også dugnad hver onsdag. Da kommer mennesker fra nær og fjern for å hjelpe oss med katedralbyggingen. Det er et hyggelig møtested for en god sak, mener Anne Skaugen.

Om Håpets katedral

Virksomheten til Håpets katedral er å mobilisere mot ødeleggelse av havet ved å bygge og drifte Håpets katedral, et interreligiøst kunstprosjekt i tre og plast. Selskapet er et aksjeselskap med et ideelt og samfunnsnyttig formål. Selskapet har ikke erverv som formål.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!