Nyheter
Interessen for biogass fortsetter å øke kraftig i Sverige. Illustrasjon: Avfall Sverige

Økningen i svensk produksjon av biogass har nesten stoppet opp

Interessen for biogass fortsetter å øke i Sverige, viser ferske tall fra Energimyndighetene. Den økende etterspørselen dekkes imidlertid av importert biogass.

Det hører med til historien at den importerte biogassen får offentlig støtte. Nå er det på tide at den svenske produksjonen stimuleres for å kunne bli konkurransedyktig, mener bransjeaktører.

Opp med 29 prosent

Nye tall fra Energimyndighetene viser at bruken av biogass steg med 29 prosent fra 2017 til 2018. I løpet av fjorårets ble det brukt rundt 3,7 terrawatt-timer i Sverige, mens det var rundt 2,9 terrawatt-timer året før. Statistikken er basert på et samarbeid mellom Energigas Sverige, Avfall Sverige, Lantbrukarnas Riksförbund og Svenskt Vatten.

Økt import fra Danmark

Produksjonen av biogass i Sverige har i prinsippet vært uforandret det siste året og ligger rundt 2 terrawatt-timer. Nesten like mye – rundt 1,7 terrawatt-timer – importeres, hovedsakelig fra Danmark. Importen er blitt fordoblet fra 2017 til 2018, viser de ferske tallene.

Innsamling av matavfall fra 2021

Innsamling av matavfall, biogass og biogjødsel er knyttet tett sammen og konkret eksempel på kretsløp, mener Avfall Sverige. Den svenske regjeringen har besluttet at innsamling av matavfall skal bli obligatorisk fra og med 2021.

– Et steg på veien, mener bransjeorganisasjonen.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!