Nyheter
Nancy Strand, administrerende direktør i Avfall Norge, i samtale med bransjeaktører. Foto: Avfall Norge

– Avfallsorganisasjonene ikke redde for debatt

Er organisasjonene innen avfall og gjenvinning redde for debatt fordi de er mest opptatt av å ha et godt forhold til medlemmene sine? Nei, mener Avfall Norges direktør, Nancy Strand.

Under Farlig-avfall-konferansen i slutten av september oppfordret Torbjørn Leidal, utgiver av nystartede avfallsbransjen.no, organisasjonene innen avfall og gjenvinning til større åpenhet og satte søkelyset på det han kalte «bransjens manglende vilje til å diskutere».

Skal ikke gå på bekostning av debatt

Nancy Strand, Avfall Norges administrerende direktør, tar nå opp hansken i en kronikk i nettopp avfallsbransjen.no.

«Vi jobber for medlemmene våre, men det skal ikke gå på bekostning av åpenhet. Gode debatter på tvers i avfalls- og gjenvinningsbransjen var nettopp bakgrunnen for å samle virksomheter fra hele bransjen i Avfall Norge», skriver Strand.

Hele kronikken til Nancy Strand får du her!

Langt mer enn historiefortelling

Hennes utgangspunkt i omdømme-debatten er at «vi har en langt større oppgave foran oss enn å fortelle gode historier om hvilken flott jobb vi gjør» og trekker fram særlig tre grunnleggende utfordringer for bransjen:

  • Forurenser betaler ikke
  • Krav om økt transparens
  • Forventninger om økt effektivitet

Nancy Strands konklusjon: «Avfalls- og gjenvinningsbransjen har mye å gå på i å fortelle de gode historiene om den samfunnsnyttige jobben som gjøres hver eneste dag. Like viktig er det å finne nye løsninger på de store miljøutfordringene samfunnet står overfor.»

Her kan du lese hele kronikken.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!