Nyheter
Jonny Enger, tidligere eier av Veireno, har fått berammet sine ankebehandling i Høyesteretten. Foto: Torbjørn Leidal

Ankebehandlingen i Veireno-saken berammet

Ankeforhandlingen om straffeutmålingen i Veireno-saken er berammet. Den går 28. januar for Norges Høyesterett.

Tidligere Veireno-sjef Jonny Enger har anket straffeutmålingen etter dommen i Borgarting lagmannsrett i august. Dommen gjaldt omfattende brudd på arbeidsmiljølovens bestemmelser i forbindelse med søppel-skandalen i Oslo og Vestfold.

Halv dag

Høyesterettens ankeutvalg besluttet 18. november at saken kan prøves for landets høyeste domstol. Nå er ankeforhandlingen berammet til 28. januar neste år. Det er satt av fem og en halv time i Høyesterettens første avdeling den dagen. Saken føres for Enger av advokatene John Christian Elden og Carl Graff Hartmann.

Fikk redusert fengselsstraffen

I ankesaken i august fikk Enger sin ubetingede fengselsstraff redusert fra 15 til ni måneder. VT-Gruppen, som eide Veireno, slapp dessuten å betale foretaksstraffen på 4,5 millioner kroner som tingretten i Oslo hadde idømt den i fjor.

Over 30.000 klager

Veireno var fra høsten 2016 til tidlig 2017 ansvarlig for søppeltømmingen i hovedstaden, da søppelkaoset «herjet» byen og sørget for over 30.000 klager fra misfornøyde innbyggere til Oslo kommune.

LES OGSÅ: Hemmeligholdt brev frikjenner Enger

OG DENNE: Enkelt regnestykke ville avslørt hvem som hadde skylden

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!