Nyheter
Det begynte å brenne i sorteringsanlegget til Iris i Nordland. Her fra en annen brann et annet sted. Foto: Oslo brann- og redningsetat

Avfallsdøgnet 06.01.20

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Brann i sorteringsanlegget til Iris

Det begynte å brenne i sorteringsanlegget til Iris i Nordland etter at litiumsbatterier kom i klem. Brannen ble raskt slukket og ingen kom til skade, skriver Avisa Nordland. Batteriene ble kastet med restavfallet til en privatkunde, som nå kan vente seg å få en regning for merkostnadene brannen medførte. Halvar Olsen har ansvar for håndtering av farlig avfall ved Iris, og oppfordrer alle til å levere batterier til riktig returpunkt.

Konsesjonen til Geithus forbrenningsanlegg skal vurderes på nytt

Det har fylkesmannen i tidligere Sogn og Fjordane fylke vedtatt, skriver Sogn Avis.
Den nye vurdering kommer som følge av at forbrenningsanlegget må fornyes for å nå nye mål om gjenvinning og utslipp. I verste fall kan forbrenningsanlegget bli stengt etter 2022.

Geithus stengt for publikum

Forbrenningsanlegget på Geithus ble stengt for publikum rett før jul, og vil forbli det de neste ukene, melder Sogn Avis. Anlegget venter på nye deler fra England, og det er derfor uvisst når det vil åpne igjen. Avfallet vil samles inn som vanlig, men overleveres til Sunde Resirk, som sender det videre til andre forbrenningsanlegg i Norge.

LAS er med på forskningsprosjekt for gjenvinning av gamle mobiltelefoner.

Lofoten Avfallsselskap (LAS) skal sammen med Norsirk, SINTEF, Miljødirektoratet, Nord univeristet, Iris, Bodø og Namsos kommune samarbeide om et forskningsprosjekt for å utvinne metaller og mineraler fra gamle mobiltelefoner og datamaskiner, forteller Lofotposten. Prosjektet starter i februar, og skal vare ut 2023.

Støtter karbonfangst på Brevik Norcem

I et debattinnlegg i Varden, skriver Thor Kamfjord at Brevik Vel er positive til utbygging av et fullskala karbonfangstanlegg ved Norcem Brevik. Samtidig ber Brevik Vel om ytterligere tiltak for å redusere utslipp av gasser som gir luktplager og tiltak mot støy.

Gratis retur av avfall i Kristiansund

1. januar tok det nyoppstartede ReMidt IKS over ansvaret for til sammen 17 kommuner, herunder Kristiansund. Det har åpnet for at privatpersoner kan levere avfallet sitt gratis ved Hagelin miljøstasjon, skriver Tidens Krav.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!