Nyheter
Oslo kommunes biogassanlegg på Nes Foto: Oslo kommune

Avfallsdøgnet 08.01.20

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Frakter matavfall åtte mil for gjenvinning

Matavfallet fra innbyggerne i Nes går ikke til biogassanlegget på Esval, skriver lokalavisen Raumnes. Istedenfor å fraktes til det lokale anlegget, sendes avfallet til Hadeland. Anlegget på Nes får matavfall fra Oslo kommune. Ifølge byrådssekretær for miljø og samferdsel i Oslo, Sindre Buchanan, skyldes det jussen knyttet til finansieringen av anlegget, og at det ikke kan ta imot avfall fra andre kommuner og næringsliv til konkurransedyktige priser.

Planlegger nytt biogassanlegg

Aune Utvikling AS er i slutten av planleggingsfasen for et nytt biogassanlegg ved Støren i Trøndelag, melder Trønderbladet. Selskapet jobber med å få på plass avtaler med om substratleveranser, salg av biogass og søknad til Enova. Håpet er å starte byggeprosessen høsten 2020, med ferdigstillelse ett år senere. Foruten biogass, ønsker de også å produsere biodiesel og biorest, en type gjødsel som skal gå tilbake til bøndene i området.

Innfører adgangskontroll ved gjenvinningsstasjoner

Follo Ren innfører adgangskontroll ved gjenvinningsstasjonene på Sofiemyr, Bølstad og Teigen fra 1. februar. Det melder Østlandets Blad. I tillegg får deres kunder en kvote på hvor mange ganger de kan levere grovavfall og hageavfall i løpet av ett år. Dette innføres for å få større inntekter fra de som i realiteten er næringskunder.

Problemer med mobil-app i Asker

Flere innbyggere i Røyken og Hurum har problemer med appen «Min renovasjon», skriver Budstikka. I appen får de beskjed om at det ikke finnes noen tømmekalender for adressen deres. Ifølge kommunikasjonsdirektør i Norkart, skyldes feilen kommunesammenslåingen, som har ført til stor jobb med sammenslåing av data. Renovasjonsselskapet for Drammensregionen opplyser at tømmedagene vil følge samme mønster som tidligere.

Brun dunk skaper hodebry

Den brune dunken hvor man skal kaste matavfall og mindre hageavfall skaper problemer for biogassanlegget på Grødaland, skriver Stavanger Aftenblad. Det nye anlegget sliter når det kastes stein, greiner og sand i dunken. – Konsekvensen er at vi får mer slitasje og dermed mer vedlikehold på anlegget, sier driftssjef Sigve Nicolaisen. Som følge av dette, vil renovasjonsavgiften i de 13 eierkommunene stige fra 1575 kroner i 2019, til 2200 kroner i 2022.

 

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!