Nyheter
Porgsgrunnordfører oppfordrer NOAH til å vurdere alternativer til deponi på Brevik. Her fra NOAHs anlegg på Langøya.

Avfallsdøgnet 09.01.20

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Vil ha ekspertvurdering av høring

Klima- og miljødepartementet ønsker at Miljødirektoratet skal vurdere høringsinnspillene fra rapporten om farlig avfall knyttet til et mulig NOAH-deponi på Brevik, skriver Varden. Ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss (Ap), mener en ny runde om rapporten vil skape mer forsinkelser og uro, og at det kanskje er på tide at NOAH begynner å jobbe med alternativer til et deponi på Brevik.

Ønsker seg «Hydrotomta»

Interkommunalt Renovasjonsselskap i Midt- og Aust-Telemark (Irmat) ønsker å overta tomta som på folkemunne kalles «Hydrotomta», skriver Telen. Tomta ligger i, og eies av, Notodden kommune, og grenser til Irmats områder. De ønsker seg tomta for å sikre framtidige utvidelser av deponi, forteller styreleder Helge Granlund.

Ber om konkurransefortrinn

Styreleder i Norges Biloppsamleres Forening (NBF), Tor Alm, ønsker at bedrifter som primært har gjenbruk som formål burde få konkurransefortrinn foran metallgjenvinning, skriver Bodøposten. Han viser til at det årlig går rundt 40.000 kasserte biler direkte til metallgjenvinning, selv om det kan være deler som kan gjenbrukes.

Dykkerklubb får 5000 kroner etter strandrydding

Steinkjer dykkerklubb blir belønnet med 5000 kroner etter fjorårets innsats i strandryddingsaksjoner. Det melder Steinkjer-Avisa. I fjor ryddet dykkerklubben 3719 kilo avfall av totalt 6219 kilo under aksjonen som har fått navnet «Små og store hender rydder våre strender», og som har blitt arrangert de siste to årene av elleve renovasjonsselskap i Midt-Norge. Avdelingsingeniør Karl Kristian Aurstad i Steinkjer kommune skryter klubben opp i skyene og sier de har gjort seg fortjent til hver eneste krone.

Landsmøte sier nei til deponi

Natur og Ungdoms landsmøte har vedtatt å si nei til deponi for farlig avfall ved Sunndal- og Tingvollfjorden i Møre og Romsdal, skriver Driva. – Dette er vår viktigste lokale sak, og det gleder oss at hele Natur og Ungdom vil ta tydelig standpunkt med oss i kampen mot de uforsvarlige planene for deponi på Raudsand, sier Kornelia Grande Eikås, fylkesleder for Møre og Romsdal Natur og Ungdom, i en pressemelding.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!