Nyheter
EU ønsker å innføre lik ladekontakt til alle bærbare elektroniske dingser. Foto: xphere.com

Avfallsdøgnet 15.01.20

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Vil innføre lik ladekontakt

EU vil innføre lik ladekontakt for alle mobiltelefoner og andre bærbare elektroniske dingser, skriver VG. Europakommisjonen mener dette er bra for forbrukere og miljøet, og at det vil redusere mengden elavfall. I tillegg til mobiltelefoner ønsker Europakommisjonen at laderne skal passe i blant annet nettbrett og eboklesere. Kommisjonen estimerer med at gamle ladere genererer mer enn 51.000 tonn elavfall hvert år. Apple støtter ikke forslaget, og mener det forhindrer innovasjon.

Mener investering er ulønnsom

Romerike Avfallsforedling (Roaf) investerte 230 millioner i et av Europas mest avanserte ettersorteringsanlegg for snart seks år siden. Gunnar Grini, bransjesjef i Norsk Industri, mener investeringen er helt ulønnsom, skriver Romerikes Blad. Øras IKS og Roaf tar i mot søppel fra innbyggerne på Romerike, men til tross for den store investeringen i avansert ettersorteringsanlegg, er materialgjenvinningsgrad til Roaf fortsatt lavere enn hos Øras.

Bransjen begynner å få nok

Norsk forening for farlig avfall (NFFA) krever at det tas en beslutning om hvor NOAHs deponi skal ligge. Foreningen mener klima- og miljøminister Ola Elvestuen ikke lenger kan sitte rolig i båten og la diskusjonen seile sin egen sjø. Om fire år vil NOAHs deponi på Langøya utenfor Holmestrand være fullt, og derfor trengs det en avgjørelse kjapt, mener NFFA.

TINE trekker pappbeger

TINE har besluttet å midlertidig trekke sine lettrømmebeger i papp fra Kiwi-butikker i Norge. En feil i produksjonen har ført til at flere kunder opplevde at begrene ble myke. De skal nå gå tilbake til plastbeger mens de jobber med å utvikle en bedre versjon av pappbegeret, opplyser leder for bærekraft i TINE, Bjørn Malm.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!