Nyheter
Foto: Bjørn Vilberg

Avfallsdøgnet 16.01.20

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Vurderer alternativer til helblå pose

Fargen i de blå posene som brukes til å kildesortere plast i Oslo kommune gjør at posene ikke kan materialgjenvinnes og derfor går til energigjenvinning. For å løse dette problemet, har Renovasjons- og gjenvinningsetaten satt i gang et prøveprosjekt hvor de tester ut «polkadottposer», som i hovedsak er gjennomsiktige, men med blå prikker, slik at sorteringssystemet skal klare å skille dem fra restavfall.

Kjemper videre for deponering på Brevik

I sin høringsuttalelse til ekspertutvalgets rapport om farlig avfall gjør Norsk Avfallshåndtering (NOAH) i Holmestrand det klinkende klart hva selskapet mener i saken: nemlig at Dalen gruve på Brevik ikke er blitt likebehandlet med andre alternativer for plassering av et behandlings- og deponeringsanlegg for farlig avfall, og at vesentlige problemstillinger ikke er blitt vurdert av utvalget.

Renovasjonsselskap tar grep etter «søppelturisme»

Renovasjon i Nordhordland, Gulen og Solund (NGIR) tar grep etter å ha vært plaget av «søppelturisme» fra bergensområdet i lengre tid, skriver Avisa Nordhordland. Kunder som betaler NGIRs renovasjonsgebyr kan kaste avfall ved deres stasjoner gratis. Dette har mange beboere i bergensområdet utnyttet ved å kjøre til NGIR-stasjoner i stedet for å kaste mot gebyr hos BIR. Fra 1. mars må man ha med gyldig kort eller app for å kaste avfall ved NGIRs stasjoner. Det vil kun være gyldig for kunder som betaler renovasjonsgebyret.

Endrer gebyr for å forbedre sortering

Sogn interkommunale miljø- og avfallsselskap IKS (SIMAS) endrer renovasjonsgebyret sitt for å forbedre kildesorteringen, skriver Sogn Avis. Sist gang SIMAS utførte kontroll av sorteringen i restavfallsdunker, fant de at 75 % av avfallet kunne sorteres ut til materialgjenvinning. Derfor vil nå renovasjonsgebyret bli delt i to fremover; et grunnbeløp som er likt for alle, og et beløp som varierer ut ifra størrelsen på restavfallsdunken.

Kritisk til ekspertutvalgets rapport

Bellona er kritiske til ekspertutvalgets konklusjon om NOAHs deponi for farlig avfall på Langøya. De mener ekspertutvalget ikke tar hensyn til hvor raskt Norge må ha på plass en løsning, skriver de i en pressemelding. De frykter at anbefalingene i rapporten vil føre til ytterligere forsinkelser, og mener derfor at rapporten må forkastes.

Brann ble aldri oppklart, nå vurderer de å utvide

For halvannet år siden sto sorteringshallen på gjenvinningsstasjonen på Orkanger i flammer, men hendelsen er ikke oppklart, skriver Avisa Sør-Trøndelag. Saken ble relativt raskt henlagt hos politiet, opplyser Torbjørn Evjen, kvalitet- og utviklingsleder i ReMidt IKS. Nå vurderer ReMidt å utvide anlegget, og i 2020 har styret bevilget penger til prosjektering og planlegging for hvordan man skal gå videre med hele arealet på gjenvinningsstasjonen.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!