Nyheter
Elisabeth Grieg, styreleder i Grieg Maturitas og Christine Spiten, seniorrådgiver i WWF. Foto: Marian Rui Slettebakken.

Samarbeider for å rydde hav

Verdens naturfond (WWF) og Grieg Gruppen har inngått et samarbeid om å rydde plastavfall fra havet i tre filippinske havnebyer.

Målet er å halvere plastavfallet innen 2023.

I en pressemelding skriver WWF at plastforsøpling er det raskest voksende miljøproblemet i verden, og at over en tredjedel av verdens plastavfall ender i naturen.

Stort problem

De peker ut Sørøst-Asia som et stort problem, hvor byområder og elver står for en stor andel av plasten som havner i havet.

I den samme pressemeldingen understreker Grieg Gruppen viktigheten av å sikre en bærekraftig fremtid for alle. Noe som innebærer å gjenoppbygge et bærekraftig og ressursrikt hav.

– Felles innsats

– Derfor har Grieg Foundation inngått samarbeid med WWF Verdens naturfond. Vi har tro på at utfordringer må løses gjennom felles innsats. WWF har kompetanse på plastproblemet og hva det gjør med havet og vi ser frem til å samarbeide med de på dette, sier Elna-Kathrine Grieg, styreleder i Grieg Foundation.

Vil sitte igjen med anvendelig kunnskap

De har pekt seg ut Filippinene fordi landet i 2019 er rangert som det tredje mest plastforurensende etter Kina og Indonesia, heter det i pressemeldingen, og de viser til at halvparten av de 100 millioner innbyggerne lever av fiske.

Prosjektet starter med lokal kartlegging i samarbeid med lokale myndigheter og organisasjoner med ansvar for avfallshåndtering, før lokale og globale interessenter involveres i innovasjonsprosjekter.

Etter endt prosjekt håper samarbeidspartnerne å sitte igjen med kunnskap som kan anvendes andre steder hvor plastavfall i havet er et problem.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!