Nyheter
Forskningsrådet har gitt 300 millioner kroner fordelt på 28 forskningsprosjekter innen klima og miljø

28 prosjekter deler 300 millioner fra Forskningsrådet

Norges forskningsråd har foretatt tildelinger for 2020 til klima- og miljøprosjekter. – Kunnskap om klima og miljø må ligge til grunn i alle investeringer Norge gjør, sier miljøministeren.

Blant prosjektene som har fått tildeling fra Forskningsrådet er et samarbeidsprosjekt, ledet av OsloMet. Prosjektet handler om reduksjon i miljøbelastning fra forbrukervarer som klær, møbler og elektriske artikler. I samarbeid med IKEA, Miele, Oleana, Livid Jeans, Forbrukerrådet, Miljømerking, flere miljøorganisasjoner og forskningsinstitusjoner skal det blant annet forskes på forlenget levetid for produkter.

– Prosjektet kan hjelpe oss å sørge for at ressurser utnyttes best mulig og forblir i økonomien lengst mulig, sier direktør i Forskningsrådet John-Arne Røttingen.

Røttingen viser til at tildelingene til klima- og miljøprosjekter er en investering i bærekraftig fremtid. Gjennom samarbeidsprosjekter skapes det forskning som er til nytte for brukere av forskningen, både næringsliv, offentlig sektor og organisasjoner.

SINTEF har fått midler til forskningsprosjekter knyttet til gjenbruk av bygningsmaterialer. Det er også flere forskningsprosjekter knyttet til plastforurensning.

– Prosjektene som finansieres er løsningsorienterte og av meget høy kvalitet, sier Røttingen.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!