Nyheter
Foto: Avfall Sverige

Orkla innfører plastpant i Sverige

Orkla gir rabatter til kunder som resirkulerer emballasje fra rengjøringsproduktene i Grumme-serien.

I samarbeid med pante-appen PantaPå, har Orkla fra 1. februar innført en returordning for plastbeholdere. I første omgang er det snakk om et begrenset utvalg av Orklas Grumme-produkter som gir grunnlag for returrabatt, skriver Recyclingnet.se.

Ordningen innebærer at kundene får rabatt på nye produkter dersom de resirkulerer gammel emballasje.

– Vi arbeider med å skape et sirkulært kretsløp for all vår embalasje. Derfor er vi glade for samarbeidet med PantaPå, siden det gir forbrukerne et incitament til å gjenvinne mer. Samtidig hjelper det oss som en stor dagligvareaktør til å forbedre kretsløpet for vår plastemballasje, sier kommunikasjonssjef Sofie Ek i Orkla Sverige.

Rabattordningen fungerer slik at kunden skanner og registrer når de kaster en plastbeholder ved en gjenvinningsstasjon. Pantingen gir rett til rabatter ved kjøp av nye produkter. Fra mars vil Orkla utvide samarbeidet med PantaPå til også å omfatte plastbeholdere fra vaskeprodukter.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!