Nyheter
Bård Vegar Solhjell på Avfallskonferansen 2019
Bård Vegar Solhjell på Avfallskonferansen 2019

Avfallsdøgnet 11.02.20

Avfallsdøgnet er Avfallsbransjen.nos oppsummering av nyhetsbildet. Her finner du en god oversikt over det viktigste fra bransjen.

– En tragisk naturkatastrofe

Norsk Gjenvinning sier de tar sin del av ansvaret for leirraset i Sørum som tok tre menneskeliv i 2016. «I Norsk Gjenvinning er vi dypt lei oss for dette, og vi føler med dem som mistet sine kjære. Hendelsen har også rystet grunneier, beboere, de som arbeider i området og våre ansatte. I Norsk Gjenvinning tar vi vår del av ansvaret overfor de som har blitt rammet, og vi har samarbeidet tett med politiet, Norges Geotekniske Institutt (NGI) og Sørum kommune for å opplyse saken og bidra i etterforskningen. Vi har også hatt nær dialog med grunneieren som var vår oppdragsgiver og arbeidsgiveren til omkomne», skriver Direktør for organisasjonsutvikling og compliance, Ingrid Bjørdal i en kommentar til Avfallsbransjen.no.

Avfall Norge nominert til eventpris

Avfall Norges årskonferanse er en av fem nominerte til prisen «Årets Messe/Fagarrangement», under Sponsor- og Eventprisen 2019. -Vi har jobbet mye med å utvikle konferansen og det er veldig hyggelig å se at den blir anerkjent også utenfor bransjen. Gjennom konferansen får vi fått løftet sirkulærøkonomi på agendaen og vi har hatt mye fokus på samarbeid med engasjerte utstillere, produsenter og ikke minst myndigheter. Vi må samarbeide med hele verdikjeden for å skape et engasjement for sirkulærøkonomi, sier leder for medlem og marked Silje Marie Rosenlund i Avfall Norge. Prisen deles ut 4. mars.

Coca-Cola går for gjenvunnet plast

Innen tre år skal halvparten av plasten i Coca-Colas produkter i Norge komme fra resirkulert plast. Det første helresirkulerte produktet er vannflaskene til Telemark by Bonaqua. Overgangen til resirkulert plast har kommet lenger i Sverige, der alle plastflasker nå er laget av resirkulert plast. Coca-Cola vil bruke etikettene på vannflaskene for å oppfordre folk til å pante mer. – Jo flere flasker vi samler inn, jo nærmere er vi en sirkulær økonomi for plastflasker i Norge, sier Stein Rømmerud, administrerende direktør for Coca-Cola European Partners Norge.

Venstre bekymret for dagens deponering av farlig avfall

Har vi god nok kontroll med avfallet som importeres for behandling på NOAHs anlegg på Langøya? Det spørsmålet stiller Kåre Pettersen og Henning Nilssen fra Vestfold og Telemark Venstre. Pettersen har nylig sendt en bekymringsmelding til fylkesordføreren angående kontrollen av deponiet for farlig avfall, skriver Jarlsberg Avis. De to venstrepolitikerne er bekymret for at det importeres avfall fra Europa som man ikke har tilstrekkelig oversikt over hva inneholder. – Vi burde konsentrere oss om vår egen industri, og ikke importere farlig avfall i så stor grad fra Europa. Med avfall fra norsk industri har vi i hvert fall en bedre kontroll med hva avfallet inneholder, mener de to.

Flere om beinet i Finnmark

Det blir tøffere konkurranse om næringsavfallet i Øst-Finnmark når det RaskRetur tar opp kampen mot Masternes Gjenvinning. Det nystartede selskapet er et samarbeid mellom Vefas Retur i Alta og Rask i Lakselv. – En monopolist får nå konkurranse i Vadsø og Kirkenes, og jobben nå er å skaffe kunder. Jeg håper at næringslivet støtter opp om oss, og at det er bra for konkurransen, sier Gusdal til iFinnmark.

 

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!