Nyheter
Vefas og Rask utfordrer Masternes Gjenvinning i kampen om næringsavfallet i Øst-Finnmark
Foto: Vefas

Flere om beinet i Finnmark

Konkurransen om næringsavfallet i Øst-Finnmark skjerpes. Det nye samarbeidsselskapet RaskRetur skal ta opp kampen med Masternes Gjenvinning.

Bak nyvinningen står Alta-baserte Vefas Retur og Lakselvselskapet Rask. Målet er å utfordre giganten Masternes Gjenvinning på innhenting av næringsavfall i Vadsø og Sør-Varanger, skriver iFinnmark.

Daglig leder Sigve Gusdal sier det lenge har vært tøff konkurranse om næringsavfallet vest i Finnmark, mens det har vært langt færre store aktører øst i fylket.
– En monopolist får nå konkurranse i Vadsø og Kirkenes, og jobben nå er å skaffe kunder. Jeg håper at næringslivet støtter opp om oss, og at det er bra for konkurransen, sier Gusdal til iFinnmark.

LES OGSÅ: Du redder ikke verden med å sortere mer søppel

Rent praktisk vil entreprenørselskapet Oscar Sundquist stå for driften i Kirkenes og Vadsø. Planen er at Sundquist over tid skal overta all avfallshåndteringen for RaskRetur.
Rune Larsen i Masternes Gjenvinning ønsker nykommeren velkommen og sier konkurranse er skjerpende. Han sier det allerede finnes flere små konkurrenter på markedet og at de derfor ikke kan kalles en monopolist.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!