Nyheter
Amanger Ressourcecenter skal gå fra 0 til full karbonfangst på fem år. Foto: Jens Egil Heftøy

Ingen forskjell i gjenvinningsgrad

Kommuner som eier forbrenningsanlegg har like høy materialgjenvinning som kommuner uten anlegg. Det viser en dansk undersøkelse.

Ferske tall fra Dansk Affaldsforening konkluderer med at det ikke er grunn til å frykte at kommuner som eier eget forbrenningsanlegg nedprioriter materialgjenvinning.

I 2017 ble 53 prosent av innsamlet husholdningsavfall i danske forbrenningskommuner gjenvunnet. For kommuner som ikke eier forebrenningsanlegg var andelen 52 prosent.

LES OGSÅ: Mangel på forbrenningsanlegg hindrer gjenvinning

– Alle kommuner jakter målet om mer gjenbruk og gjenvinning, uansett om de eier eller ikke eier avfallsenergianlegg. Det viser analysen med all tydlighet, sier direktør Mikkel Brandrup i Dansk Affaldsforening.

Også når det gjelder næringsavfall viser statistikken at det er lik gjenvinningsgrad i kommunene, uavhengig av forbrenningskapasitet og eierskap. Kommuner som eier forbrenningsanlegg har en gjenvinningsgrad på 72 prosent, mot 73 hos de som ikke eier. Disse tallene inkluderer industri- og byggavfall.

I utgangspunktet er gjenvinning av næringsavfall enklere å gjenvinne, fordi avfallet er mer ensartet enn husholdningenes.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!