Nyheter
Illustrasjon: Oslo kommune

Avfallsdøgnet 04.03.20

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Tar Langøya-bekymring til «etterretning»

Miljødirektoratet kommer ikke til å iverksette ekstra tilsyn med NOAHs anlegg på Langøya. Venstre og Miljøpartiet de grønne har stilt spørsmål ved kontrollen og håndteringen av farlig avfall ved anlegget. Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn har i Stortinget informert om at Langøya har gjennomgått sju kontroller de siste ti årene. Miljødirektoratet skriver i en epost til Avfallsbransjen.no at de tar bekymringsmeldingen fra Venstre «til etterretning». Det betyr i praksis at direktoratet ikke kommer til å foreta seg noe med saken.

Innlegg: Hverken forbrenningsavgift eller CO2-kvoter virker på utslippene!

Debatten om CO2-kvoter for forbrenningsanlegg fortsetter. Daglig leder for BIR Avfallsenergi og leder for faggruppen for Energigjenvinning i Avfall Norge, Ingrid Hitland, skriver i et innlegg at avgift på forbrenning eller kvoter på CO2-utslipp utelukkende vil bidra til økt avgiftstrykk og ikke vil ha noen innvirkning på utslippene. Hun viser til at avfallsforbrenning er en helt nødvendig del av avfallshåndteringen og at det ikke er noe som tyder på at forbrenningen vil forsvinne, selv om materialgjenvinningen øker.

– Data kan bli mer verdt enn avfall

Avfallsbransjen må erkjenne at den er en del av utslippsproblemet. Samtidig som den er en del av løsningen. Det sier administrerende direktør Nancy Strand i Avfall Norge. Tirsdag åpnet hun Avfall Norges Digitaliseringsuke ved å peke på at bransjen må ta datasikkerhet og personvern på alvor. – Verdien av dataen kan etter hvert bli mer verdt enn avfallet, i tillegg vil digitaliseringen i seg selv generere store mengder elektronisk avfall, så da må vi sørge for at vi tar vare på avfallsproblematikken også, sier hun.

Nekter å bruke Raudsand

Kronos Titan, landets største produsent av tynnsyre, advarer mot etablering av et deponi for farlig avfall i Raudsand i Molde. Det skriver Romsdals Budstikke. I et brev til «besluttende myndigheter» i Molde, skriver administrerende direktør Jan Klauset at det er utelukket for selskapet, som holder til i Fredrikstad, å sende tynnsyre til deponi i Molde. Årsaken er blant annet de høye kostnadene til transport og behovet for investeringer. Klauset peker også på at behandlingsmetoden som er planlagt ved Rausand ikke er tilfredsstillende, samt at anlegget ikke vil være klart i tide.

 

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!