Nyheter
Foto: CDC, Alissa Eckert

Dropper fysiske møter

Konsekvensene av Koronaviruset brer seg over avfallsindustrien. Flere aktører avlyser eller utsetter møter og kurs.

Antallet som er smittet av Koronaviruset stiger markant over hele landet. I takt med dette øker oppfordringene og anbefalingene fra myndighetene når det gjelder smitteverntiltak. Tidligere i uken var gjennomgangstonen at arrangementer og kurs gikk som normalt, men at det ble innført ulike tiltak for å hindre smitte.

Onsdag ble tiltakene ytterligere strammet inn, blant annet ved at Oslo kommune innførte en rekke virustiltak. Miljødirektoratet har avlyst neste ukes Miljøfagkonferanse for ansatte hos fylkesmennene. Konferansen skulle etter planen avholdes fra tirsdag til torsdag i Miljødirektoratets lokaler på Helsfyr. Nå blir isteden konferansen vurdert gjennomført som webinar, skriver Miljødirektoratet på sine nettsider.

Terskelen for bruk av hjemmekontor er redusert kraftig i hele bransjen. I KS Bedrift Avfall har de ansatte fått beskjed om å forberede seg på bruk av hjemmekontor. Det innebærer at de skal ta med seg PC-er og nødvendige ladekabler hjem etter arbeidsdagens slutt. Ansatte som er småforkjølet eller føler seg uvel blir oppfordret til å arbeide hjemmefra.

LES OGSÅ: Bransjen i Korona-beredskap

Løpende vurdering

«Vi vil vurdere dette fortløpende også, og særlig om FHI endrer standpunkt. Ad hyppigheten medlemmene vil få informasjon, avhenger også av hvordan dette utvikler seg videre. Neste melding kommer ut fra oss på fredag, og får vi heftige utbrudd, så sender vi ut informasjon hyppigere/daglig», skriver direktør Svein Kamfjord i en epost til Avfallsbransjen.no.

Hos Avfall Norge har daglig lagt ut oppdateringer på sine nettsider om Korona-statusen. Tirsdag skrev organisasjonen at arrangementene avholdes som planlagt, men at situasjonen kan forandre seg. Avfall Norge har flere arrangementer på kalenderen de neste to ukene.

Næringspolitisk direktør Cecilie Lind sier de arbeider med en oppdatert risikovurdering.

Norsk forening for farlig avfall (NFFA) skulle arrangert et kurs på Gardermoen den 26. mars. Dette kurset vil isteden gjennomføres digitalt. Foreningens årsmøte skal avholdes den 29. april. Her vurderer styret løpende hvordan arrangementet skal gjennomføres, skriver NFFA på sine nettsider.

Beredskapsgrupper

Ved flere av avfallsanleggene er det allerede innført restriksjoner både på reise og besøk. Ved Returkrafts anlegg i Kristiansand har de innstilt besøk fra skoleklasser og lignende studiebesøk.

Hos Norsk Gjenvinning er det nedsatt en beredskapsgruppe som har til oppgave å overvåke korona-situasjonen og innføre tiltak løpende. Det er i tillegg etablert operasjonelle grupper som skal vurdere utfordringer knyttet til smitte blant ansatte.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!