Nyheter
Alle ryddeaksjoner innstilles frem til påske. Foto: Kystverket

Stopper rydding

Hold Norge Rent innstiller alle ryddeaksjoner frem til påske. Avfall Norge ber folk droppe garasjeryddingen.

Med mange i karantene eller hjemmekontor øker fristelsen for å bruke tiden til å få ryddet unna både hjemme og i naturen. Men dette er ikke tidspunktet for å ta i et ekstra ryddetak.

Hold Norge Rent varsler at alle frivillige ryddeaksjoner innstilles eller avlyses frem til påske. Årsaken er at kapasiteten ved avfallsselskapene og gjenvinningsstasjonene må prioritere kapasiteten til å håndtere annet avfall.

LES OGSÅ: Dette er kritisk personell

Vent med å rydde garasjen

Ryddeaksjonene innstilles frem til påske. Men registrering av forsøpling kan fortsatt legges inn i Ryddeportalen, slik at det kan ryddes senere. Organisasjonen ber om at frivillige ikke henter ryddeutstyr før etter at restriksjonene er opphevet.

Også rydding på privateiendom bør begrenses i denne perioden, mener Avfall Norge.

«Dette er derfor ikke tidspunktet for å starte rydde- og oppussingsprosjekter i hus og hytter, selv om mer tid innenfor husets fire vegger kan gjøre det fristende» sier Nancy Strand, administrerende direktør i Avfall Norge i en pressemelding.

Forsvarlig lagring

Over hele landet er gjenvinningsstasjoner stengt, for å omprioritere ressurser til andre deler av avfallshåndteringen.

«De nærmeste ukene må du ta høyde for å lagre avfall du normalt ville kjørt til gjenvinningsstasjonen hjemme, så tenk nøye gjennom hva du bør sette i gang med akkurat nå. Kanskje kan du heller bruke tiden til å planlegge oppgavene og vurdere om du kan bruke materialer og gjenstander om igjen og selge eller gi bort det du ikke trenger. Må du lagre grovavfall hjemme, så anbefaler vi at du dekker det til for vær og vind, ikke lagrer det langs husveggene med tanke på brannfare og passer på at eventuelt farlig avfall lagres forsvarlig slik at barn, dyr eller uvedkommende kan få tak i det», skriver Strand.

 

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!