Nyheter
Foto: BIR

60 prosent frykter personellmangel

Utfordringene står i kø for avfallsbransjen. Bransjeaktørene venter at Koronakrisen skal føre til driftsproblemer.

Avfall Norge gjennomførte forrige uke en spørreundersøkelse blant sine medlemmer. 40 prosent av de spurte bedriftene sier de har permittert ansatte eller forventer at de kommer til å måtte gjøre det i løpet av året.

LES OGSÅ: Venter kraftig fall i næringsavfall

– Bransjen går en krevende tid i møte nå, sier administrerende direktør Nancy Strand.

Mange av medlemmene i Avfall Norge rammes hardt av Iavere priser på resirkulerte råvarer, oljeprisfall og den generelle bråstoppen i økonomien på grunn av koronakrisen. Det fører til både inntektssvikt og likviditetsutfordringer.

Mellom 10 og 15 prosent av bedriftene som har besvart undersøkelsen sier de har utfordringer med å ha nok personell på jobb og overholde krav i tillatelsene de har. 60 prosent av bedriftene frykter at de skal få personellmangel fremover.

LES OGSÅ: Økt etterspørsel fra forbrenningsanleggene

Utfordringene med Koronakrisen har gjort at Miljødirektoratet vurderer å innføre en hasteforskrift som vil lette på krav og tillatelse som avfallsbransjen er omfattet av.

Meldingene fra bransjen har til nå vært at eksporten av avfall til Sverige har gått som normalt. 15 prosent sier at de har opplevd utfordringer med eksporten, mens 33 prosent venter at det kommer til å skje.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!