Nyheter
Illustrasjonsfoto: NMBU

Hasteforskriften for avfall noen dager unna

Miljødirektoratets arbeid med en hasteforskrift for avfall nærmer seg slutten. Det første utkastet er på vei.

Siden de strenge tiltakene for å bekjempe Koronaspredningen ble innført har Miljødirektoratet vurdert behovet for midlertidige endringer i lovverket som omhandler avfallshåndteringen.

LES OGSÅ: Mulige forskriftsendringer fra Miljødirektoratet

Ønsker fra bransjen

Blant tiltakene som vurderes er en midlertidig dispensasjon fra forbudet mot deponering av biologisk nedbrytbart avfall, samt midlertidige mellomlagringstillatelser. Dette er forhold som avfallsaktørene har etterspurt og mener det er akutt behov for.

LES OGSÅ: Avfallslagring og utslippskrav øverst på ønskelista

Direktoratet har allerede innført enkelte rutineendringer for å forenkle eksport og import av avfall. Blant annet er det innført elektronisk saksbehandling for å minske smittefaren fra fysiske dokumenter.

Norsk forening for farlig avfall, NFFA, skriver på sine nettsider at det er et konkret utkast til hasteforskrift på vei.

Kanskje før helgen

«Vi antar at «hasteforskrift» og beskrivelse av midlertidige unntak av Avfallsforskiftens kapitell 11 vil foreligge om noen dager», skriver NFFA.

– Betyr det at en forskrift vil foreligge før helgen?

«Håper, men har ikke bakgrunn for å vite. NFFA er imidlertid forsikret av Miljødirektoratet om at de har som mål å fastsette forskriften snarlig og før det eventuelt oppstår prekære behov i verdikjeden for avfall», skriver generalsekretær Roar Hansen i en epost til Avfallsbransjen.no.

Miljødirektoratet mottar nå innspill til forskriften fra de ulike aktørene i bransjen.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!