Nyheter
Næringspolitisk direktør i Avfall Norge, Cecilie Lind. Foto: Avfall Norge

Staten kan dekke faste utgifter

Avfall Norge anbefaler unge bedrifter i bransjen å benytte seg av eksisterende virkemidler for å holde hodet over vannet.

Bedrifter sliter som følge av koronakrisen. Blant annet har Marvin Solheim og Rescandi Norge AS blitt nødt til å utsette prosjekter og oppgaver, og ber myndighetene om å ikke bli handlingslammet.

Fredag morgen ble det klart at regjeringens krisepakke 3 skal hjelpe næringslivet med direkte utbetalinger som skal dekke faste utgifter. Ved lunsjtider fredag lanserer Solbergregjeringen tiltak som skal hjelpe gründere og nyoppstartede bedrifter.

– Bruk de generelle virkemidlene

Cecilie Lind, Næringspolitisk direktør i Avfall Norge, anbefaler nye bedrifter å bruke de generelle virkemidlene som finnes for å holde seg i live i denne perioden.

– Definitivt SMB-pakken, red. arbeidsavgiveravgift og permittere tidlig for å forebygge, skriver hun i en mail til Avfallsbransjen.no

Hun sier også at det er viktig å følge med på nye muligheter for å få støtte fra Innovasjon Norge, og at selskaper har en tett dialog med banken sin.

Vil ha faste utgifter dekket av staten

På spørsmål om hva myndighetene må gjøre for at nye bedrifter skal kunne fortsette driften, svarer hun at det trengs helt fritak fra arbeidsgiveravgiften i mars og april, og at faste utgifter blir dekket etter dansk modell.

I regjeringens nye krisepakke foreslås det at staten dekker en andel av de faste utgiftene for bedrifter som har betydelig nedgang i omsetningen som følge av virusutbruddet og smitteverntiltakene.

– Dersom grunderne har konkrete forslag til effektive virkemidler for dem, så lytter vi gjerne til disse med tanke på formidling til myndighetene, sier hun.

Arbeid knyttet til SMB-pakken

Lind forteller at Avfall Norge ikke spesifikt har gjort noe inn mot nye bedrifter så langt i perioden, og at det til nå har handlet mer om stor/liten bedrift, knyttet til SMB-pakken.

– Vårt fokus er å formidle relevant informasjon til alle våre medlemmer, samt at vi har bedt om en målrettet krisepakke for de store, konkurranseutsatte virksomhetene som er for store for SMB-pakken, sier Lind.

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn kan ikke love en spesifikk krisepakke til avfallsbransjen, men henviser til regjeringens løpende korona-arbeid.

På sine nettsider skriver Avfall Norge at de vurderer det slik at regjerings nye krisepakke for næringslivet kan være relevant for deres medlemmer, og at de de nærmeste dagene vil prioritere innspill fra medlemmer om hvordan de vurderer ordningen. Alle detaljene i krisepakken er foreløpig ikke kjent, og ferdigstilles frem til neste fredag.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!