Nyheter
Det er denne typen forsøpling de forskjellige organisasjonene ønsker å unngå. Illustrasjonsfoto: Bjørn Vilberg

Avfallsdøgnet 23.04.20

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Bekymret for sommerforsøpling

Oslofjordens Friluftsråd frykter at en sommer hvor de fleste nordmenn kommer til å feriere i Norge, vil føre til mye forsøpling. Direktør Espen Sølie forteller at de allerede nå har sett en uvanlig mengde mennesker i friluftsområdene på denne tiden av året, og at mer folk betyr mer søppel. De har spilt inn dette til kommuner og sentrale myndigheter, og Sølie understreker viktigheten av holdningsskapende kommunikasjon. – Vi må sette inn mer ressurser til holdningsskapende arbeid og rydding og tømming av søppel denne sommeren, sier han.

Internasjonal messe avlyst

IFAT eller International Federation of Alternative Trade, er en av avfallsbransjens største messer og konferanser. Konferansen skulle etter planen vært avholdt i Munchen i begynnelsen av mai, men utbruddet av Koronaviruset førte til at arrangørene besluttet å utsette til september. I dag kom meldingen om at årets konferanse er avlyst. Etter en spørrerunde blant utstillerne ble det klart at interessen for å delta på en konferanse til høsten var liten. Av de 1933 utstillerne som ble spurt, svarte 64 prosent at de ikke mente det var riktig å gjennomføre en konferanse i år.

Fullt på Roaf

Enebakk Avis skriver om lange køer onsdag da gjenvinningsstasjonen på Gjølstad gjenåpnet. Åpningen var annonsert klokken 9. Allerede klokken 07.45 sto de første på plassen, og ble også sluppet inn. Regelen var maks tre biler på hageavfall og maks tre biler på restavfall. Det vil fortsatt være restriksjoner fremover, i tråd med helsemyndighetenes råd og krav. Begrenset innslipp, køer og ventetid må derfor fortsatt påregnes, har ROAF opplyst i en pressemelding.

Mange får ny ordning

Over 10.600 abonnenter i kommunene Hjartdal, Midt-Telemark og Notodden får nytt opplegg for renovasjon, skriver Varden. Det betyr at omtrent 38.000 avfallsdunker skal byttes ut med nye på 140 liter. Prosjektleder Halfdan Haugan i Imrat sier dette vil koste et sted mellom 8 og 9 millioner kroner, men det blir ikke høyere gebyr for innbyggerne. Imrat har som mål å øke gjenvinningsgraden i området fra 41,5 prosent til 65 prosent. I tillegg til nye beholdere, vil også henteordningen endres. Matavfall vil fra 1. juli bli hentet annenhver uke, mens de andre dunkene vil bli tømt hver tredje.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!