Nyheter
Foto: Geminor

Avfallsdøgnet 24.04.20

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Gjenåpner flere stasjoner

Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo kommune åpner tre minigjenbruksstasjoner og to mobile gjenbruksstasjoner mandag. Stasjonene har vært stengt siden 18. mars, som et ledd i å forebygge smitten fra koronaviruset. Stasjonene som nå åpnes er Colosseum, Romsås og Sofienbergparken. I tillegg åpnes de to stasjonene som kjører faste ruter rundt i byen. – Vi har fått mange henvendelser fra folk som savner denne gode tjenesten, sier direktør Hans Petter Karlsen i Renovasjons- og gjenvinningsetaten.

Litt økning i smitteavfall

Truls Jemtland i Fortum Oslo Varme forteller at de ved deres energigjenvinningsanlegg på Klemetsrud har økt antall tømminger av deres spesialkonteinere med smittefarlig avfall har økt med mellom 10 og 15 prosent. Dette skyldes at flere nye aktører, som sykehjem og institusjoner har blitt direktekunder, og at de har en viss økning i avfall fra regionens sykehus. Fra andre deler av landet får Avfallsbransjen.no opplyst at enkelte forbrenningsanlegg mottar like mye sykehusavfall på en dag som de mottok på en uke før koronakrisen.

Byrådet visste ikke om Haraldrud-vedtaket

Kontrollutvalgets granskningsrapport av byråd Lan Marie Berg og Renovasjons- og gjenvinningsetaten konkluderer med at byrådsavdelingen til Berg ikke var klar over bystyrets vedtak om å bevilge penger til nye garderober ved anlegget på Klemetsrud. Etaten brukte 18 millioner fra 2015 til 2018 kun på utredninger, uten å bygge noe som helst. Arild Hermstad, fungerende byråd mens Berg i permisjon, skylder på det borgerlige bystyret som hadde makten frem til valget i 2015 og tok beslutningen om å bevilge penger.

Vil fjerne produsentansvar

Sveriges regjering ønsker å fjerne produsentansvaret for returpapir for å hjelpe aviser med økonomien. Miljø- og klimaminister Isabella Lövin sier at regjeringens vurdering er at avskaffelsen av produsentansvaret er den eneste løsningen som ikke legger kostnader på avisbransjen. Om produsentansvaret fjernes, blir det kommunene som skal finansiere returordningen. Det reagerer organisasjonen Sveriges Kommuner och Regioner på. – Ansvaret blir raskt overført til kommunene, og innbyggerne må betale gjennom renovasjonsgebyret. Vi er sterkt kritiske til regjeringens handlinger, sier Anders Knape, styreleder for SKR.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!