Nyheter
Mobil minigjenbruksstasjon på Tøyen. Foto: Renovasjons- og gjenvinningsetaten

Oslo gjenåpner minigjenbruksstasjoner

Starter med tre faste og to mobile stasjoner.

Gjenåpningen av kommunale tjenester i Oslo fortsetter. Fra mandag åpnes tre faste og to mobile minigjenbruksstasjoner for publikum. Stasjonene har vært stengt siden 18. mars.

Stor etterspørsel

Stasjonene som nå åpnes er Colosseum, Romsås og Sofienbergparken. I tillegg åpnes de to stasjonene som kjører faste ruter rundt i byen.

Direktør Hans Petter Karlsen i Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo gleder seg til å gjenåpne minigjenbruksstasjonene. Foto: Oslo kommune

– Vi har fått mange henvendelser fra folk som savner denne gode tjenesten, sier direktør Hans Petter Karlsen i Renovasjons- og gjenvinningsetaten.

De tre faste stasjonene er utvalgt fordi det er store stasjoner som det er enklere å overholde reglene om avstand. Samtidig får kommunen testet ut tiltakene før de øvrige minigjenbruksstasjonene åpnes. Planen er å gjenåpne flere stasjoner i mai.

Åpningen av minigjenbruksstasjonene omfatter ikke innlevering og henting av ombruksgjenstander. Disse vil fortsatt holdes stengt.

Ikke ombruk

– Det er fordi vi ikke ønsker å ta noen unødvendig risiko knyttet til smitteoverføring via overflater og gjenstander. Det viktigste nå er at mange har et behov for et sted hvor de kan levere avfallet sitt, og særlig de som bor i sentrale områder, sier Karlsen.

Oslos mobile gjenbruksstasjoner er containerbiler som kjører faste ruter i Gamle Oslo og Frogner bydel. Containerne blir stående på sine stoppesteder mellom en og en halv og tre timer.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!