Nyheter

Godt forberedt på skoleavfallet

Mandag ble landets barneskoler delvis gjenåpnet. Kommuner og avfallsselskaper har lagt sine risikovurderinger.

Elever i første til fjerde klasse kom tilbake på skoler over hele landet mandag. Det gjør samtidig at en rekke samfunnsfunksjoner må tilbake i drift. Blant dem er avfallsinnhentingen fra skolene.

LES OGSÅ: Koronakrisen tar livet av plastgjenvinning

Tilpasser aktiviteten

Kommunene har løst avfallsinnhenting fra skolene ulikt. Noen kommuner driver selv innhentingen, mens andre har valgt å sette ut jobben til private selskaper. Norsk Gjenvinning har blant annet innhenting i Kristiansand.

– Det er ingen ekstraordinære problemstillinger knyttet til at skolene åpner igjen. Vi tilpasser aktiviteten i forhold til aktiviteten i markedet, sier COO i Norsk Gjenvinning Bjørn Arve Ofstad.

LES OGSÅ: Advarer mot press på avfallsavtaler

I Tromsø håndteres innhenting fra skolene av det interkommunale selskapet Remiks. Informasjonsansvarlig Ivar Sture Handeland skriver i en epost til Avfallsbransjen.no at det er foretatt en risikovurdering for innhentingen og de følger retningslinjene fra myndighetene og rådene fra Avfall Norge.

Gjenåpner samfunet

– Med andre ord – vi er klar og hilser den gradvise gjenåpningen av samfunnet velkommen, skriver Handeland.

LES OGSÅ: Ber om langsiktige tiltak

Det er sju uker siden Regjeringen innførte smitteverntiltakene som medførte stengte skoler og barnehager. Forrige uke ble barnehagene gjenåpnet og nå følger de yngste elevene etter. Dette er første skritt på veien mot å normalisere landet etter Korona-utbruddet. Krisen har medført store utfordringer for næringslivet og samfunnsfunksjoner.

– Vi har hatt full drift hele tiden, så det er ingen endringer i den innsamlingen, sier kommunikasjonsrådgiver Jørgen Bakke Fredriksen i Renovasjons- og Gjenvinningsetaten i Oslo kommune.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!