Nyheter
Statssekretær i klima- og miljødepartementet Maren Hersleth Holsen (V). Foto: Klima- og miljødepartementet.

Avfallsdøgnet 27.04.20

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Uaktuelt å fjerne samtykke

Klima- og miljødepartementet avviser blankt at samtykke til innhenting av husholdningsavfall er unødvendig. Flere private aktører tilbyr hentetjenester til husholdninger, uten å innhente samtykke fra kommunen. Det er i strid med forurensningslovens paragraf 30. Norsk Industri mener ordningen er unødvendig og bør avskaffes. Statssekretær Maren Herlseth Holsen sier til Avfallsbransjen.no at ordningen med samtykke er viktig for å sikre oversikt over avfallsinnhentingen og mulighet for å føre tilsyn med graden av materialgjenvinning.

Godt forberedt på skoleavfallet

250 000 barn returnerte til skolen mandag. Etter sju ukers nedstengning innebærer det at avfallsinnhentingen fra skolebygg må startes opp igjen. Både de private og offentlige avfallsselskapene varsler at de er godt forberedt på oppgaven og at det er laget risikoanalyser for å gjenoppta avfallsinnhentingen.

Brann blusset opp hos Ragn-Sells

Brannen i et søppelsorteringsanlegget til Ragn-Sells i Moss tirsdag blusset opp igjen søndag. Det melder Moss Avis. Det var ansatte på anlegget som varslet om ulmebrann. – Det er ikke uvanlig at det kan ulme litt etter at det har vært brann, det er for tidlig å si om årsaken til dette, sier operasjonsleder ved politiets operasjonssentral Terje Marstad. Ingen personer ble skadet i brannen.

Frykter forsøplingssommer

Hold Norge Rent frykter at 2020 vil bli den store «forsøplingssommeren», og planlegger derfor en kampanje som skal forebygge forsøpling i natur. Lise Gulbransen, daglig leder i Hold Norge Rent, forteller at det er ytterst få som faktisk forsøpler, men at det er enkelte som ikke bryr seg, eller ikke ser sammenhengen mellom egne handlinger og forsøplingsproblemer i samfunnet. – Kampanjen skal være bevisstgjørende, men vi skal også bidra til god avfallshåndtering i tilknytning til friluftsliv og å gi tips til hvordan man unngår å forsøple på fottur, biltur og båttur, sier Gulbransen.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!