Nyheter
Det er funnet plastpellets på over 300 steder langs Oslofjorden etter utslipp fra et containerskip. Foto: Dag Roar Kure/Fredrikstad Kommune

Anmelder plastutslipp i Oslofjorden

Det er gjort funn av store mengder plastpellets på over 300 steder langs Oslofjorden. I går ble utslippet politianmeldt.

Det er Oslofjordens Friluftsråd og Naturvernforbundet som står bak anmeldelsen, skriver Røyken og Hurums Avis.

Stort utslipp

Utslippet av plastpellets, såkalt polypropen, ble først oppdaget i Fredrikstad-området i midten av mars. Der ble det funnet 300 kilo med plastkuler som hadde skyllet i land. De små plastbitene er mellom to og tre millimeter store.

I ukene etterpå er det gjort funn på over 300 steder langs Oslofjorden.

LES OGSÅ: Foreslår plastavtale

– Dette er miljøkriminalitet som vil være svært skadelig for miljøet og dyrelivet i Oslofjorden i lang tid fremover. Opprydding av alt utslippet er nærmest umulig, sier rådgiver Nicolay Moe i Oslofjordens Friluftsråd (OF).

Skadet container

Ifølge NRK kan plastkulene stamme fra et lasteskip som kom fra Rotterdam i Nederland i februar. Skipet var på vei til Tanager med 26 tonn polypropen. I en pressemelding skriver rederiet Sea-Cargo at mannskapet oppdaget at det var slått hull på en av containerne og at polypropen hadde lekket ut på dekket og sannsynligvis også i sjøen.

LES OGSÅ: Felles initiativ for plastbruk

– Skader på containere under transport på sjø skal ikke forekomme. Været denne natten var svært krevende og jeg er glad for at mannskapet raskt fikk oversikt over situasjonen og at rutiner og regelverk for varsling om skade ble fulgt. Sea-Cargo har kontakt med forsikringsselskap og myndigheter angående opprydningsarbeidet, sier Ole Sævild i Sea-Cargo.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!